Početna SPORT ODGOĐENA ABA LIGA Počinje 3. listopada

ODGOĐENA ABA LIGA Počinje 3. listopada

ABA liga j.t.d. je 23. srpnja 2020. nastavila skupštinu koja je počela 16. srpnja 2020. te je analizirala trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 i odlučila da se početak sezone 2020/21 odgodi do 3. listopada 2020. godine.

U izuzetno konstruktivnoj atmosferi i raspravi, usvojene su ključne točke na kojima će ABA COVID-19 protokol biti razvijen u najkraćem mogućem roku i on će obuhvatiti segmente organizacije natjecanja i osigurati maksimalnu sigurnost svih uključenih strana.

U skladu s tim, ABA liga i njeni klubovi odlučili su formirati stručni COVID-19 tim, koji će biti sastavljen od eminentnih liječnika koji će, osim dovršetka protokola, aktivno surađivati u pripremi za 2020/21 sezonu, što znači i blisku i aktivnu suradnju sa svim relevantnim državnim i zdravstvenim ustanovama.

U isto vrijeme, ABA liga j.t.d. predvidjela je i analizirala nekoliko scenarija i modela koji će, ovisno o preporukama i smjernicama novoformiranog stručnog tima, osigurati nesmetan početak sezone 2020/21.

ABA liga j.t.d. Skupština informirana je o odluci Uprave lige da Srđana Dožaija postavi kao novog povjerenika za delegiranje sudaca i imenovanju Sašu Maričića za novog predsjednika Komisije za suce. ABA liga j.t.d. zahvalila se Iztoku Remsu, bivšem povjereniku za delegiranje sudaca i Branku Jovanoviću, bivšem predsjedniku sudačke komisije, na ogromnom doprinosu razvoju i napretku natjecanja i poželjela im puno sreće i uspjeha u ostatku njihove karijere.