Početna VIJESTI ODO ZADAR Podignuta optužnica protiv Marka Pupića Bakrača zbog prijetnje županu Longinu

ODO ZADAR Podignuta optužnica protiv Marka Pupića Bakrača zbog prijetnje županu Longinu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. siječnja 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezu st. 1. Kaznenog zakona. (26. 1. 2021.)

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 8. listopada 2020. u Zadru, nakon što se u više navrata u javnosti pojavio s majicom na kojoj je bila otisnuta slika s tijelom psa i glavom oštećenika, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika, na profilu jedne društvene mreže objavio sadržaj s prijetnjom oštećeniku što je kod oštećenika izazvalo osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. siječnja 2021., odbacilo kaznenu prijavu 53-godišnjeg hrvatskog državljanina protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela lažno prijavljivanje kaznenog djela iz čl. 304. st. 1. KZ-a. Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi prijavljeni 61-godišnjak počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz čl. 304. st. 1. KZ-a.