Početna VIJESTI ODRŽANA SVEČANA DODJELA NAGRADA GRBA OPĆINE BIBINJE 2021. GODINE

ODRŽANA SVEČANA DODJELA NAGRADA GRBA OPĆINE BIBINJE 2021. GODINE

Foto: Općina Bibinje

U povodu Dana Općine Bibinje, održala se svečana dodjela nagrada Općine Bibinje za 2021. godinu. Prošle godine zbog pandemije korona virusom nije obilježen Dan Općine, a ove se godine sukladno epidemiološkim mjerama organizirano je skromno druženje kako bi se iskazalo poštovanje prema onima koji su svojim radom i  zalaganjem zaslužili sve pohvale, nagrade i priznanja.

Nagrađenima se obratio Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija, koji je iskoristio priliku podsjetiti na sve učinjeno u protekle četiri godine, s obzirom na to da od ove godine ide u zasluženu mirovinu.

„Poslovna zona Lonići danas je generator razvoja. Uspjeli smo privući brojne investitore, stvoreni su preduvjeti za zapošljavanje, a veliki benefit za Općinu očituje se u naplati komunalne naknade“ rekao je Bugarija u svom obraćanju. Osvrnuo se i na kapitalne projekte:

„Pokrenuli smo povijesni projekt vrijedan preko 8 milijuna kuna, koji je podloga za daljnji razvoj našeg mjesta a to je Obnova zemljišnih knjiga, odnosno katastarska izmjera. Završava se spajanje Starog sela na kanalizacijsku mrežu čime će završiti prva faza izgradnje odvodnje. Konačno je prihvaćena nova studija od strane savjetodavnog tijela EU-a, s naglaskom napuštanja postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, te izgradnjom novog, udaljenog od postojećeg, smještenog uz rub katastarske granice Bibinja i Sukošana. Aplikacijski paket je procijenjen na 300 milijuna kuna“ naglasio je Bugarija.

Grbom Općine Bibinje nagrađena je učiteljica Jordana Sikirić u znak zahvale i priznanja za dugogodišnji predan rad u školstvu. Grbom Općine Bibinje u 2021. godini nagrađen je i prim. dr. sc. Emil Kinda,  dr. med. iz Bibinja, liječnik kirurg KBC-a  Zagreb, u znak zahvale i priznanja za dugogodišnji predan rad u zdravstvu. Posthumno, dodijeljena je nagrada Mladenku Frleti nedavno preminulom Bibinjcu koji je prije četrdesetak godina zamijenio rodno mjesto s Koprivnicom, ali srcem, dušom i djelima trajno ostao vezan za svoje korijenje. Dugogodišnji prijatelj Veterana NK Bibinje, predsjednik NK Koprivnice, te dugogodišnji direktor Podravkine Poni trgovine, ostao je zapamćen kao veliki humanitarac, čovjek velikoga srca, jednako voljen i cijenjen u svom rodnom kraju, ali i u svojoj Podravini. Na prijedlog učitelja O.Š. Stjepana Radića Bibinje, nagrađeni su i učenici koji su postigli izuzetne rezultate na školskim natjecanjima, nagrade im je uručio zamjenik općinskog načelnika Šime Sekula.