Početna CRNA KRONIKA OPERIRAO PO GRADU I U KOŽINU Uhićen serijski pljačkaš

OPERIRAO PO GRADU I U KOŽINU Uhićen serijski pljačkaš

Foto: ilustracija/pixabay.com

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je počinjenje više imovinskih kaznenih djela.

 U subotu, 17. travnja oko 01,20 sati, nakon što je zaprimljena dojava o mogućoj provali u trgovinu u Ulici Put Petrića u Zadru, policijski službenici su ubrzo u blizini zatekli 37-godišnjaka koji se dovodi u svezu s izvršenjem kaznenog djela. Tom prilikom kod njega je pronađen i provalnički alat koji mu je oduzet. On je uhićen te doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Tako ga se sumnjiči da je u navedeno vrijeme pokušao provaliti u trgovinu, u čemu nije uspio te se udaljio s mjesta događaja.

Također ga se sumnjiči da je ove godine na području  Kožina, po prethodno smišljenom planu da vrši kažnjiva ponašanja kako bi sebi pribavljao ne pripadajuću imovinsku korist provalio u dva ugostiteljska objekta u vlasništvu trgovačkih društava, i to krajem veljače da je provalio u ugostiteljski objekt i otuđio TV, ekran računala, glazbenu liniju, zvučnik, dvije električne bušilice, električnu brusilicu, motornu pilu i drugi razni ručni alat, kao i da je 15. travnja provalio u drugi ugostiteljski objekt odakle je otuđio novac, televizor, mobitel, zvučnike, pojačalo te druge razne dijelove glazbene opreme.

Dio otuđenih predmeta je pronađen kod njega te su vraćeni vlasnicima, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kaznena djela Teška krađa, protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.