Početna VIJESTI OPTUŽNICA ZBOG ŠIRENJA COVIDA-19 36-godišnjak pozitivan na koronu vozio auto u kojem...

OPTUŽNICA ZBOG ŠIRENJA COVIDA-19 36-godišnjak pozitivan na koronu vozio auto u kojem su bile još dvije osobe te izazvao i prometnu nesreću

Foto: HTS/Mario ĆUŽIĆ

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona.

U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 6. svibnja 2021. u jednom mjestu pored Zadra, iako svjestan da je pozitivan na bolest COVID-19 te da mu je određena mjera liječenja u kući, zbog čega je morao biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom od 27. travnja do 7. svibnja 2021., jer u protivnom bolest može prenijeti na druge, pa pristajući na to, samovoljno kršio određenu mjeru liječenja u kući. Tereti ga se da je izašao iz kuće i upravljao osobnim automobilom u kojem su bile još dvije osobe.

Stavlja mu se na teret da je istoga dana kao vozač sudjelovao u prometnoj nesreći te su prema njemu postupali policijski službenici čime je suputnike u vozilu, kao i policijske službenike doveo u opasnost od zaraze bolešću COVID-19.