Početna VIJESTI OTVOREN PODUZETNIČKI INKUBATOR U BIOGRADU Prvi korisnici već uselili u neke od...

OTVOREN PODUZETNIČKI INKUBATOR U BIOGRADU Prvi korisnici već uselili u neke od ukupno 17 uredskih prostora te 9 proizvodnih hala

U Biogradu je danas svečano otvoren novoizgrađeni Poduzetnički inkubator koji se prostire na 2.403,36 m2 na 3 etaže, odnosno 17 uredskih prostora te 9 proizvodnih hala. Prvi korisnici već su počeli koristiti prostore. Među njima su i početnici, ali i iskusni poduzetnici u raznim djelatnostima – proizvodnim, arhitektonskim, računovodstvenim te informatičkim.

Objekt Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru izgrađen je u okviru projekta „Razvoj i uspostava poslovne infrastrukture Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj poslovne infrastrukture putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 37.979.211,52 HRK, od čega je 19.945.669,41 HRK financirano iz EU fondova, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, a partneri Poduzetnički inkubator Biograd na Moru d.o.o. Biograd na Moru, Poduzetnički inkubator Bios d.o.o. Osijek i CEDRA Split j.d.o.o. Split.

Projekt nastoji riješiti probleme niske održivosti malih i srednje velikih poduzeća na području Grada Biograda na Moru i šire gravitirajuće urbane aglomeracije (koja uključuje i općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon, Pašman i Polača) i ima za cilj doprinijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta kroz izgradnju poduzetničko poslovne infrastrukture, razvoj postojećih i uspostavu novih poduzetničkih potpornih institucija i usluga čime bi se povećala konkurentnost i profitabilnost, a time i održivost kako poduzeća tako i radnih mjesta u njima. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj Europska unija Zajedno do fondova EU Usluge Poduzetničkog inkubatora namijenjene su novim i postojećim poduzetnicima, MPS-ovima i OPG-ovima, mladima, nezaposlenima, zadrugama i udrugama, obrazovnom i IRI sektoru, te jedinicama lokalne samouprave s područja šire aglomeracije Grada Biograda na Moru.