Početna SPORT Otvorene prijave za tradicionalnu 17. Zadarsku Koku

Otvorene prijave za tradicionalnu 17. Zadarsku Koku

Zadarska Koka
FOTO: noviradio.hr

Tradicionalna regata Zadarska Koka u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok Zadar ove se godine održava u subotu 23. listopada 2021.

Nazvana je prema trgovačkom brodu koji je u davna vremena plovio Jadranom, a osim u mirnodopskim uvjetima, svoju je svrhu nalazio i u izvođenju ratnih operacija.

Zadarska koka je među najmasovnijim regatama na Jadranu kojom se želi popularizirati jedrenje. 2019. godine oboren je rekord s 114 prijavljenih jedrilica.

Pozivamo vas da i ove godine sudjelujete te nas podržite na novom izdanju Zadarske Koke 2021! Pridružite se profesionalcima, entuzijastima i ljubiteljima jedrenja te postanite jedriličar barem na jedan dan! One koji ne mogu ploviti s nama pozivamo da povedu svoje prijatelje, obitelj, majke, očeve, djecu i unuke te prate regatu s naše najdraže, zadarske rive”  poručuju iz JK Uskok.

Prijaviti se možete na e-mail: sport@jkuskok.hr ili osobno u uredu Organizatora najkasnije do 21. listopada 2021 u 21:00. Dodatne informacije možete pronaći na linku.

PROGRAM REGATE:

– Petak, 22.10.2021 – registracija od 17:00 do 21:00 u JK Uskok

– Subota, 23.10.2021. – zajednički start za sve skupine u 11:00, proglašenje pobjednika regate u JK Uskok s početkom u 19:00. Startnina se ne naplaćuje.

Kao uvertira Zadarskoj Koki, dan ranije, u petak, 22. listopada 2021. održat će se 1. Radijska regata.

Radijska regata svojevrsna je uvertira jednoj od najvećih i najmnogobrojnih regata u Hrvatskoj – Zadarskoj Koki – čime smo željeli proširiti program velike fešte od jedra. Cilj nam je plovidbom Zadarskim kanalom diljem Hrvatske i šire poslati poruku o važnosti sportskog druženja i zajedništva. Bit će to i najljepša razglednica Zadra i Zadarske županije kao gastro i nautičke destinacije kojom ćemo još jednom podsjetiti na dugu i uspješnu povijest jedriličarskog sporta na našem području. Ovo je i izvrsna prilika za razmjenu iskustva, ideja i energije!” rekao je programski direktor Novog radija Franjo Judnič.