Početna FILM Ove srijede u Kino Zoni ne propustite japanskog kandidata za Oskara!

Ove srijede u Kino Zoni ne propustite japanskog kandidata za Oskara!

Ožujak u Kino Zoni otvara se sutra, u srijedu u novom terminu uz ovogodišnjeg oskarovskog kandidata i izglednog pobjednika u kategoriji najboljeg stranog filma, iznimno hvaljenu i nagrađivanu japansku dramu ”Drive My Car” Ryûsukea Hamaguchija!

Dvije godine nakon neočekivane smrti svoje supruge, Yusuke Kafuku, poznati scenski glumac i redatelj, dobiva ponudu da režira predstavu Ujak Vanja na kazališnom festivalu u Hirošimi. Tamo upoznaje Misaki Watari, šutljivu mladu ženu koju je festival dodijelio da ga vozi u njegovom voljenom crvenom Saabu 900. 

Kako se premijera produkcije bliži, raste napetost među glumcima i ekipom, ne samo između Yusukea i Kojija Takatsukija, zgodnu TV zvijezdu koja je imala aferu s Yusukeovom pokojnom ženom. Prisiljen suočiti se s bolnim istinama iz njegove prošlosti, Yusuke se počinje – uz pomoć svoje vozačice – suočavati s proganjajućim misterijama koje je njegova žena ostavila za sobom.

Hamaguchijev ”Drive My Car” jedan je od čak dva filma (drugi je ”Kolo sreće i fantazije”) koje je ovaj nadareni redatelj prošle godine izbacio u kina, a rezultati su uistinu impozantni. Zlatni Globus za najbolji strani film, nagrade za najbolji scenarij, FIPRESCI nagrada i nagrada ekumenskog žirija festivala u Cannesu, nominacije za 3 BAFTA-a i čak 4 nominacije za Oskara, uključujući one za najbolji film, najbolji strani film i najboljeg redatelja, tek su neka u nizu priznanja koje je film do sad prikupio, a zašto je riječ u jednom uistinu posebnom filmu, moći ćete se uskoro i sami uvjeriti. Glavnu ulogu tumači fantastični Hidetoshi Nishijima, dok ostatak ekipe među ostalima još čine i Tôko Miura, Reika Kirishima, Yoo-rim Park, Dae-Young Jin, Sonia Yuan i Satoko Abe.

”Drive My Car” je na rasporedu u srijedu, 03. ožujka u novom terminu od 19.00 h, u Kino Zoni u Kazalištu lutaka Zadar!

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:00 h).

Ulaznice se pak mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U skladu s važećom Odlukom Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, ulazak na projekcije moguć je isključivo uz predočenje odgovarajućeg dokaza i to:

• Digitalna EU COVID potvrda ili

• Negativni test (PCR- 72 sata – BAT – 48 sati) ili

• Dokaz o 1. cijepljenju – karton ili potvrda liječnika ili

• Dokaz o preboljenju (unutar 12 mjeseci) – potvrda liječnika

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.