Početna PROMO OVOG LJETA PRIVLAKA JE CENTAR DOBRE ZABAVE Ne propustite koncerte klape Cambi,...

OVOG LJETA PRIVLAKA JE CENTAR DOBRE ZABAVE Ne propustite koncerte klape Cambi, Ivice Sikirića Iće i Giuliana, uživajte u dobroj spizi na gastro manifestaciji Wine Eno Gastro Festival…..

Ovog ljeta Privlaka je centar dobre zabave, najbolje spize i još boljih vina.

Iz Turističke zajednice Privlake najavili su brojne koncerte  i manifestacije. Sve počinje s Noći privlačkih ribara, nastavlja se plivačkim maratonom. Vrhunac zabave bit će na Privlačkoj noći 4. kolovoza kad na pozornicu dolaze sva slavuja Ivica Sikirić – Ićo i Giuliano!  

U nastakvu izdvajamo ono najbolje što možete ovog ljeta posjetiti i okusiti u Privlaci!

PROGRAM

15.07. Noć privlačkih ribara i sabunjara –trg „Kolište“ – luka „Stari porat“ – 21:00 h

Nastup klape Intrade, bogata gastro ponuda morskih delicija, video projekcija filmova privlačkih ribara i sabunjara, vatromet iz mora.

U sklopu manifestacije održat će se izložba maketa sabunjarskih brodova, kao i izložba fotografija privlačkih sabunjara od 18:00 – 20:00 h u župnoj dvorani na „Popovoj vlaci“. Makete sabunjarskih brodova i fotografije bit će izložene do 22.07. svaki dan od 18:00 – 20:00 h.

15.07.-22.07. Ponuda izvornih tradicijskih jela privlačkih ribara i sabunjara u restoranima: Amico, Koćeta, konoba Planura, gostionica Ive. U suradnji sa ugostiteljskim objektima prošle smo godine pokrenuli ponudu tradicijskih jela koja su spremali naši ribari i sabunjari, jer nam je cilj da goste upoznamo sa našim izvornim jelima. Naši ugostitelji su prepoznali važnost brendiranja određenih jela po kojim želimo biti prepoznati, te su se rado uključili, te nastavljamo suradnju i ove godine. Novost je da ćemo ove godine imati komisiju sa renomiranim kuharima koja će obići sve ugostiteljske objekte koji su uključeni u ovu manifestaciju.

17.07. Plivački maraton, 5. kolo Zadarske open water lige, plaža Selo – 10:00 h

24.07. Privlaka Wine EnoGastro Festival, degustacija različitih sorta vina, spremanje morskih delicija od strane renomiranog hrvatskog kuhara RENATO KRALJEV, nastup  klape Cambi. Manifestacija koju pokrećemo po prvu put ove godine. Potaknuti velikim brojem vinara u Privlaci, koji su ujedno pobjednici na već poznatim vinskim događanjima, ali i činjenicom da je prvi spomen Privlake vezan upravo uz vinovu lozu, odlučili smo prezentirati našim gostima kako privlačka vina, tako i ona sa cijelog područja zadarske županije. Osim vinara na manifestaciji će prisustvovati i ostali OPG eovi sa zadarskog područja.

04.08. Privlačka noć – Ivica Sikirić – Ićo, Giuliano,  bogata gastro ponuda, vatromet iz mora –nogometno igralište  „Loznica“, 21:00 h. Već tradicionalna manifestacija koja se održava duži niz godina.

10.08. Motrenje noćnog neba – rt Artić

Rt Artić je postao omiljeno mjesto za naše turiste. To je mjesto koje predstavlja najzapadniju kopnenu točku Dalmacije, te mu i to daje određeno značenje. S njega se pruža najbolji pogled na zalaske sunca, ali je idealno mjesto  i za motrenje planeta, pa u suradnji sa Hrvatskim astronomskim savezom upravo tu organiziramo spomenutu manifestaciju. Gosti će uz klapsku pjesmu istinski moći uživati u pogledu.

12.08. „Naši stari običaji“- ponuda izvornih tradicijskih jela, nastup klape “Leut“ – „Popova vlaka“ – kod pošte , 21:00 h

Manifestacija koja ima za cilj upoznati goste sa našim starim običajima, starim jelima koja su spremale naše bake i djedovi. Ovdje veliku ulogu ima naš KUD Privlaka, koji sprema izvorna jela, te sa svojim nošnjama predstavlja našu tradiciju. KUD ima i svoj zabavni dio, gdje goste upoznaje osim sa nošnjama i sa našim plesom, kolom.