Početna Uncategorized Pakoštane: obnovljena mjesna lučica

Pakoštane: obnovljena mjesna lučica

Svečano je jutros bilo u Pakoštanima gdje je nakon sanacije otvorena novouređena mjesna luka vrijedna 3 milijuna kuna. Simbol mjesta, ova lučica izgrađena je u vrijeme Austro-ugarske i obnovljena je u svom izvornom obliku.

“Po prvi puta je sanirala, sačuvali smo je jer je simbol Pakoštana i iz tog razloga je ona vrlo značajna, ona je praktički obnovljena u izvornom obliku u kakvom je bila. Zahvaljujem se svima, Županijskoj lučkoj upravi i Ministarstvu mora koji su nam pomogli da ove projekte realiziramo”, kazao je među ostalim načelnik Pakoštana Milivoj Kurtov.

„Ovo za Pakoštane znači puno kao i za svako mjesto u kojem radimo, ovo je samo jedno od 6 naših gradilišta. Mislim da smo za idućih 70 godina riješili problem operativne obale u mjesnoj lučici. Nakon Turnja, završili smo i Pakoštane, na redu je treća riva – ona u Vinjercu, stara riva koju obnavljamo i to pod paskom konzervatora”, kazao je među ostalim ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola.

“Ovo nije jedina investicija u Općini Pakoštane”, kazao je Škibola podsjetivši da se već rade komunalna lučica i operativna obala u Dragama, investicija vrijedna preko 24 milijuna kuna s PDV-om. “Pri završetku smo prve faze, a obzirom na ljetnu stanku, radovi će se nastaviti na jesen. Investiciju financira i općina Pakoštane sa 4 milijuna kuna a resorno je Ministarstvo mora i infrastrukture do sada dalo 3,5 milijuna kuna, stoga se nadamo da ćemo iduće godine zajedničkim snagama napraviti tu lučicu”, kazao je Škibola.