Početna SPORT Paola Borović debitira u Dijamantnoj ligi u Dohi

Paola Borović debitira u Dijamantnoj ligi u Dohi

Zadarska atletičarka Paola Borović danas će upisati debi na svom do sada najvećem natjecanju, mitingu Dijamantne lige. Prvi od 13 planiranih mitinga održat će se u Dohi, glavom gradu Katara, gdje će se Borović natjecati u troskoku među još osam skakačica.

Kakva je konkurencija očekuje dovoljno govori podatak da će nastupiti Portugalka Patricia Mamoma, vlasnica olimpijsko srebra iz Tokija prošle godine, kao i Jamajčanke Shanieka Ricketts osvajačica svjetskog srebro iz 2019. te Kimberly Williams koja je na istom prvenstvu završila kao četvrta.

– Jako sam sretna zbog poziva na Dijamantnu ligu u Dohi. To je najjače atletsko natjecanje u svijetu gdje nastupaju samo najbolji svjetski atletičari. Dovoljan je podatak da otkada postoje mitinzi Dijamantne lige samo je deset hrvatskih atletičara nastupalo na njima, to govori o tome koliko je teško dobiti priliku za nastup – kaže Borović.

Svaki miting ima svoje discipline, a pojedina atletska disciplina se pojavljuje samo na četiri mitinga godišnje, plus finale. Tako u Dohi nema ženskog bacanja diska ni muške kugle gdje inače nastupaju hrvatski atletičari pa će Borović u Dohi biti jedina hrvatska predstavnica. Program u Dohi počinje u 18 sati.