Početna SPORT Paola Borović u Dohi do najboljeg rezultata u karijeri

Paola Borović u Dohi do najboljeg rezultata u karijeri

Zadarska atletičarka Paola Borović svoj je premijerni nastup na Dijamantnoj ligi u Dohi u disciplini troskok okončala na posljednjem mjestu u konkurenciji devet skakačica s daljinom od 16 metara i 64 centimetara. Kao utjeha Paoli ostaje to što je s ovim skokom postavila svoj najbolji rezultat u karijeri koji je do sada bio tri centimetra kraći.

– Moram reći kako sam očekivala da ću skočiti dalje. Ali sada kad su se dojmovi malo slegnuli mogu reći kako sam zadovoljna. Uvjeti su bili nemogući o čemu svjedoči i to što su organizatori po prvi put u povijesti Dijamantne lige morali odgoditi muški skok s motkom zbog vjetra. Međutim, ovo natjecanje mi je puno pomoglo u mom rankingu za Europsko prvenstvo koje mi je glavni cilj ove sezone.

Po rankingu sam već unutra iako sezona na otvorenom za mene još nije ni počela. Preda mnom je još dosta posla kako bi se na pravi način spremila za sve što me očekuje ovo ljeto za koje vjerujem kako će, ukoliko me zdravlje posluži, biti jako dobro s puno dalekih skokova -rekal nam je Borović nakon nastupa.

Pobijedila je Shanieka Ricketts s Jamajke uz skok od 14.82 metra. Druga je bila Ukrajinka Marina Bekh-Romančuk (14.73m), a treća Thea Lafond iz Dominike (14.46m).

Idući miting Dijamantne lige na rasporedu je 21. svibnja u Birmingham/Londonu.