Početna KULTURA PETAK U DRUŠTVENOM CENTRU BIBINJE Damira Fuzul za Dan žena otvara svoju...

PETAK U DRUŠTVENOM CENTRU BIBINJE Damira Fuzul za Dan žena otvara svoju treću samostalnu izložbu

Povodom Međunarodnog dana žena, udruga Aktivno Bibinje u Društvenom centru Bibinje otvara izložbu „aMore” bibinjske umjetnice Damire Fuzul.

Ime izložbe „aMore” otkriva nam kako je riječ o neizmjernoj ljubavi prema moru i morskim motivima. Shodno tome, umjetnica na svojim radovima prikazuje esenciju ljepote života na moru.

Damira Fuzul nadahnuće za svoja djela crpi i pronalazi u svakodnevnom životu na prekrasnoj jadranskoj obali. More je vječna inspiracija, a čarobna Dalmacija puna je nestvarnih prizora i morskih motiva koje umjetnica kroz svoj rad približava široj publici. Iako je umjetnost Damiri pored posla tek sekundarna djelatnost, ona joj osim hobija predstavlja istinsku strast, prvu „pravu” ljubav u kojoj pronalazi mir. Neumorno slikajući svakog dana ona vizualizira svoje osjećaje i prenosi na platno doživljaj vlastitog okruženja. Ova izložba ujedno je rezultat tog kontinuiranog rada i nadahnuća koje nam pruža prelijepa priroda kojom smo okruženi.

Tehnika kojom se umjetnica koristi je akril na platnu i starim novinama. Svi zaljubljenici u umjetnost i more doživjet će jedinstvenu priču koju umjetnica dočarava i stvara jednostavnim, spontanim pristupom i suptilnim potezima kista. Cilj izložbe je prikazati ljubav prema životu na moru te u isto vrijeme osvijestiti posjetitelje o istinskoj ljepoti morskog krajolika i našeg okruženja. Otvorenje izložbe je u petak, 8. ožujka, 2024. u 18 sati.

Bibinjska umjetnica nesebično dijeli svoj talent sa drugima. Tako svake srijede u sklopu udruge Aktivno Bibinje održava likovnu radionicu za crtanje i slikanje, decoupaqe-a. Na taj način djeci i odraslima „otvara prozor“ u radost stvaranja, dječju otvorenost.

– Potičem ih na razvijanje vlastitog talenta i sposobnosti koju polaznici imaju, uz radost koja dolazi dok marljivo crtaju razvijajući likovnost kroz prihvaćanje autentičnog likovnog izraza bez opterećenja. Buduće generacije imaju „umjetničku crtu“, pa sam uvjerena da će od puno talentirane djece biti slikara, dizajnera i likovnih stručnjaka – rekla nam je uzbuđena Damira, te pozvala sve da dođu pogledati njenu izložbu.