Početna VIJESTI Plenković u Punta Skali o turističkim podacima; ruše se rekordi; iznos fiskaliziranih...

Plenković u Punta Skali o turističkim podacima; ruše se rekordi; iznos fiskaliziranih računa 20 i pol milijardi kuna što je 33% više nego 2019.!

Premijer Andrej Plenković danas se u Punta Skali u Petrčanima sastao s predstavnicima turističkog sektora, županima i gospodarstvenicima. Razgovarali su o dosadašnjim turističkim rezultatima i daljnjim planovima za turističku sezonu.

“Do sada je u Hrvatskoj ostvareno 10,7 milijuna dolazaka i 56.6 milijuna noćenja. To je 90% dolazaka i 96 % noćenja rekordne 2019. godine”, istaknuo je premijer. No ono što posebno veseli je podatak o fiskaliziranim računima za dosadašnji dio godine koji iznosi 20 milijardi i 581 milijun kuna što je 33% više nego 2019.godine.

Podatke za Zadarsku županiju iznio je župan Božidar Longin. “Trenutno na području  Zadarske županije boravi 180 tisuća gostiju. Zadarska zračna luka koja je povezna sa 75 svjetskih odredišta već bilježi oko 600 tisuća putnika. Realno je da će ove godine, prvi put u svojoj povijest , dosegnuti brojku od milijun putnika“, istaknuo je Longin. U luku Gaženica do sad je uplovilo 75 kruzera. Do kraja godine očekuje se ukupno 150 kruzera s otprilike 100 tisuća gostiju.