Početna SPORT POBJEDA I TRI PORAZA U NOVOM SADU „Slana bara“ u jednom je...

POBJEDA I TRI PORAZA U NOVOM SADU „Slana bara“ u jednom je trenutku za vaterpoliste Zadra 1952 bila i slatka

Foto: VK Vojvodina

Vaterpolisti Zadra 1952 nakon dvije godine pauze ponovno su zaigrali u Regionalnoj ligi. Na prvom od tri predviđena turnira, Zadrani su u Novom Sadu snage odmjerili protiv Proletera iz Zrenjanina, Triglava iz Kranja, Zemuna i domaćina Vojvodine.

Igrači trenera Gorana Jovančevića kući su se vratili s jednom pobjedom i to protiv Zemuna, dok su porazi upisani od Proletera, Triglava i Vojvodine. Za istaknuti je kako je to bila prva pobjeda seniorske ekipe Zadra nakon gotovo godinu dana.

– To bi značilo da smo polučili uspjeh i osladili se pobjedom. I je tako. Iako ostaje žal jer smo možda mogli malo više napraviti na ovom turniru na kojem smo, moram istaknuti, bili oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača – kaže Jovančević.

Dvije izgubljene utakmice na otvaranju turnira, pobjeda, pa još jedan poraz za kraj, put je kojim su Zadrani prošli na otvaranju novog izdanja Regionalne lige.

– U prvom susretu protiv Proletera smo bili ravnopravni međutim oni su uredno kažnjavali naše greške dok mi nismo uspjeli naše šanse pretvoriti u pogotke. U dvoboju protiv Triglava imali smo priliku prelomiti utakmicu u našu korist ali spletom nesretnih okolnosti ona jeipka otišla na njihovu stranu. Uslijedila je utakmica protiv Zemuna, jedne vrlo iskusne ekipe protiv koje smo uspjeli preokrenuti i u zadnjih 30 sekundi. U zadnjem ogledu protiv Vojvodine smo imali dosta nezgoda. Mate Čačić je ozlijedio prst, a nije nastupio niti Marin Stipić zbog povrijede. Dok smo imali kisika i snage bili smo u priključku međutim pali smo u drugom dijelu. Na kraju rezultat izgleda puno lošije nego što je to bio dojam u bazenu. To je sport. Nitko te ne pita u kakvom stanju igraš već se gleda konačna izvedba – približio je Jovančević kako su se na zatvorenom bazenu „Slana bara“ na Klisi odvijale stvari.

Još je nešto Jovančević želio posebno istaknuti.

– Iako ne volim pričati o suđenju, ovog ću puta reći kako je to bilo na jako niskoj razini. Nesnalaženje pojedinih sudaca je dovelo do totalne konfuzije i jedne loše atmosfere koja nije trebala biti prisutna – zaključio je Jovančević.

Odustajanjem splitskog POŠK-a Regionalna će liga umjesto 12 ove sezone brojati 11 klubova. Drugi turnir predviđen je u siječnju iduće godine, a treći, posljednji dva mjeseca kasnije nakon čega slijedi i prva od dvije utakmice za ostanak, odnosno ulazak u Premier ligu.