Početna VIJESTI POČELI RADOVI NA AUTOMEHATRONIČARSKOJ RADIONICI SŠ VICE VLATKOVIĆ Površina je 300 m2,...

POČELI RADOVI NA AUTOMEHATRONIČARSKOJ RADIONICI SŠ VICE VLATKOVIĆ Površina je 300 m2, imat će radionice za servisiranje motornih vozila i učionice, te kabinet za automehatroniku i robotiku

foto: noviradio.hr

U Strukovnoj školi Vice Vlatkovića danas je počela izgradnja  automehatroničarske radionice vrijedne preko 4 milijuna i 400 tisuće kuna.  Ravnatelj škole Tihomir Tomčić bio je iznimno uzbuđen zbog početka radova jer će ova moderna radionica biti  ključna za rad i usavršavanje u autoindustriji.

Regionalni centar kompetentnosti vrijedan je 63 milijuna kuna, a sastoji se od dva projekta. Upravo danas smo ovdje zbog ovog prvog projekta, jer upravo danas počinju radovi na izgradnji ove automehatroničarske školske radionice. Taj dio projekta vrijedi 30.-ak milijuna kuna. Ali ono što je značajno nije to samo 4 milijuna kuna ovih radova na terenu već govorimo i o preuređenju prostora u Školi, ali i o ostvarivanju uvjeta za osobe s invaliditetom da im svaki kvadratni metar škole bude dostupan“ istaknuo je Tomčić. 

 

foto: Početak radova na izgradnji automehatroničarske radionice

Radionica je dio EU projekta „„Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“ vrijednog gotovo 30 milijuna kuna.  Projekt je to koji će Strukovnoj školi osigurati i opremanje postojećih školskih učionica, radionica i laboratorija, dok će vrijednu specijaliziranu opremu dobiti i partnerske škole; Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Tehnička škola Rijeka te Industrijsko –obrtnička škola Pula. Gradonačelnik Branko Dukić pozdravio je  sve sadašnje, ali i buduće učenike te im poželio uspješan rad:

Kvalitetno i uključivo obrazovanje, osposobljavanje i cijeloživotno učenje, razvijaju ključne kompetencije potrebne za osobni i profesionalni razvoj , ali i socijalnu uključenost i razvoj gospodarstva u cjelini. SŠ Vice Vlatkovića i najnovijim projektom pokazuje kako se brzo i efikasno prilagoditi uvjetima na tržištu i novim tehnologijama i poslovnim prilikama. Pri tom spremni su vjerovati i ulagati u potencijale domaćih ljudskih resursa i poticati kreativnost“, naglasio je Dukić.

Župan Božidar Longin istaknuo je kako je uvjeren da će iz ove škole na tržište rada izaći gotovi, kvalitetni kadrovi:

Tržište rada je nemilosrdno i traži gotove ljude. Traži ljude koji će izaći iz klupa i početi raditi. Mislim da je ovo jedan dobar put, učenje uz rad. Upravo je to najbolji i najbrži put za dobiti gotove ljude. Ja na tome čestitam prvenstveno vama ravnatelju, ali i svima koji su na ovom projektu“, istaknuo je Longin.

Predviđeni rok završetka je 18 mjeseci, a buduća radionica veličine je 300 metara četvornih, u prizemlju će biti radionice za servisiranje motornih vozila i učionice za nastavu, dok će na katu biti kabinet za automehatroniku i robotiku.