Početna ZABAVA PODRŽITE IH SVOJIM GLASOM OŠ Voštarnica s novim spotom na međunarodnom Festivalu...

PODRŽITE IH SVOJIM GLASOM OŠ Voštarnica s novim spotom na međunarodnom Festivalu ˝S faktor 2021˝

OŠ Voštarnica – Zadar snimila je novi video spot za pjesmu ˝Tvoje boje˝ i tako se ponovno plasirala u međunarodnu konkurenciju festivala S-Factor 2021.

Nakon osvojenog 1. mjesta u međunarodnoj konkurenciji festivala 2017. godine, pa zatim i 3. mjesta osvojenoga 2019. godine, pred timom koji čine edukacijske rehabilitatorice Ivana Birsa, Marija Dokoza i Teuta Radas, našao se novi izazov: prikazati inkluziju još kvalitetnijom produkcijom videa i jasno prenijeti poruku prihvaćanja različitosti našem društvu i međunarodnoj publici.

U toj su misiji, svojim znanjem, vještinama i opremom, pomogle profesorice Sandra Bačić (Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar), Anamarija Ivković (Prirodoslovno-grafička škola) i Iva Mustać Klarić (OŠ Voštarnica – Zadar, Gimnazija Vladimira Nazora Zadar, Prirodoslovno-grafička škola i OŠ Starigrad). Veliku podršku pružio je i zadarski glazbenik Marin Modrić koji već niz godina spremno prati i podupire učenike OŠ Voštarnica – Zadar, a u ovom video spotu zaslužan je za pratnju gitarom glavnoga glumca, učenika Petra Sutlovića koji je otpjevao refren pjesme.

Sporedni glumci iz OŠ Voštarnica – Zadar odradili su setove snimanja kao pravi profesionalci: Antonela Basioli, Bruno Begonja, Mihovil Čakarun, Ana Hromin, Antonio Ante Jurlina, Katarina Korljan, Šime Krpina, Benedikt Mazija, Mate Smolić Ročak Petar Stručić, Roko Stručić i Luka Torbarina. U glumi ali i u izradi kostimografije pomogle su im učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar:  4. razred –  Ivana Knez, Anđelina Knez, Meri Šarić, Petra Uzelac i Leonarda Vujević; te 3. razred – Antonia Grgurev, Klara Sarić, Marija Sorić i Zara Vukoša. Završne kadrove učenici su imali priliku snimati gledajući vrijedan rad učenika Prirodoslovno-grafičke škole: Margita Andrić, Marko Čulina i Lorin Matea Stanin.

Podršku projektu pružio je i band Radio Luksemburg svojom pjesmom ˝Tvoje boje˝ sa albuma ˝U boji˝. Pjesma svojim snažnim ritmom i tekstom u kojemu se kriju duboke misli potrebe za pripadanjem i savezništvom (što „duga“ i simbolizira), bila je velika inspiracija za pisanje scenarija za video spot, odabir glavnog i sporednih glumaca, pronalaženje lokacija snimanja, a naposljetku i uspostavljanje suradnje s redovnim školama u Zadru, što je i sama bit ovoga projekta.

Video spot za pjesmu ˝tvoje boje˝ pogledajte na linku.

O projektu

Projekt, originalnog naziva „S factor“, pokrenut je davne 2005. Godine. Taj obrazovni projekt osmišljen je kao svojevrsni talent show,  a njegova misija je promovirati socijalnu inkluziju mladih i djece s teškoćama u razvoju, povezujući ih s vršnjacima tipičnog razvoja kroz izvedbene umjetnosti i film. U fokus je stavljena uporaba filma kao inkluzivnog alata za učenje, a također je i naglašen učinak usvajanja vještina izvedbenih umjetnosti u obogaćivanju procesa učenja i razvitka mladih i djece s teškoćama u razvoju.

Glasanje traje do 21. svibnja

Oš Voštarnica – Zadar poziva vas da podržite njihove učenike tako da pristupite stranici S-factor festivala, sljedećom poveznicom: https://sfactor.splet.arnes.si  te na dnu stranice kliknete na kružić ispred imena škole OŠ Voštarnica – Zadar i zatim “Vote/Glasaj”.

Glasovanje za video spot otvoreno je 12. svibnja 2021. i traje do 21. svibnja 2021.