Početna CRNA KRONIKA POKUŠAJ UBOJSTVA NA VIRU! Turčin (27) uhićen na autocesti A1 pri pokušaju...

POKUŠAJ UBOJSTVA NA VIRU! Turčin (27) uhićen na autocesti A1 pri pokušaju bijega!

Pokušaj ubojstva na Viru, javlja zadarska policija! 27 godišnji državljanin Turske uhićen je jučer oko 16 sati na autocesti A1 na području Like dok je svojim osobnim vozilom njemačkih registracija pokušavao pobjeći od kaznenog progona pred hrvatskim vlastima u Njemačku.

27-godišnji državljanin Turske s privremenim boravkom u Republici Njemačkoj sumnjiči se za kazneno djelo protiv života i tijela.  Policija sumnja da je spomenuti Turčin 28. lipnja oko 1 sat ujutro u ugostiteljskom objektu na Viru, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba nožem ozlijedio 29-godišnjaka, tako da mu je preklopnim nožem dužine 20 cm,  dužine oštrice 8,5 cm, zadao ubod u predjelu leđa.

Ozlijeđenom je u nedjelju u ranojutarnjim satima pružena liječnička pomoć u OB Zadar, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljeda te je zadržan na daljnjem liječenju.

Saznanja o događaju policija je zaprimila iz OB Zadar, a sumnja se kako je 27-godišnji strani državljanin napustio područje Vira i zadarske županije odmah nakon saznanja da je policija započela kriminalističko istraživanje.

Međutim, policijski službenici PU Zadarske u suradnji s policijskim službenicima PU ličko-senjske zatekli su ga jučer poslijepodne u 16,10 sati na autocesti A1 na području Like, dok je osobnim vozilom njemačkih oznaka napuštao područje RH te je priveden u prostorije zadarske policije na kriminalističko istraživanje.

Uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju ( čl. 110.st. 1. u svezi čl.34. KZ) 27-godišnji državljanin Turske je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.