Početna VIJESTI POSLODAVAC IZ SNOVA Snažna poruka za sve poslodavce i njihove djelatnike

POSLODAVAC IZ SNOVA Snažna poruka za sve poslodavce i njihove djelatnike

Bore Perica, vlasnik obiteljske tvrtke BIM Perica Staklo u Zadru koja obilježava 30 godina osnutka odlučio je svega vjernog radnika, 57-godišnjeg Predraga Gospića  koji u tvrtki radi od prvoga dana. Predrag je nagrađen novim automobilom! Svečana primopredaja održana je u srijedu u krugu tvrtke, a osim radnika Predraga, Bore Perica je, za uzajamnu vjernost, nagradio još 4 svojih djelatnika.

„Najvjernijem kolegi, prijatelju i djelatniku, s kojim sam rame uz rame bio u firmi, uručio sam ključ u ruke od novog auta. Neka uživa u njemu, zaslužio je“, kazao je Perica, presretan vidjevši navalu emocija i sreće u očima svojih odanih djelatnika.

Predrag za Pericu radi već 29 godina i prema riječima vlasnika nikada nije zakasnio na posao. Perica je kroz svoj rad oduvijek cijenio uzajamno povjerenje i poštovanje, te radnikovu volju i trud. Njegovi su djelatnici, praktički članovi obitelji do koji, kako i sam kaže, drži mnogo. Za mlade je posebno naglasio kako u današnje vrijeme ne cijene svoje i često odlaze u druge zemlje misleći kako će naići na bolje. No temeljem vlastitog iskustva, naglasio je kako će naići na mnoge prepreke jer u drugoj zemlji ste, kaže, uvijek samo stranac, a kod kuće ste svoj na svome. Ne događa se baš tako često da šef kupi auto svom radniku u Hrvatskoj, pa su oči javnosti itekako bile uprte u ovaj događaj, a od vlasnika tvrtke doznajemo kako je sve popratila čak i makedonska televizija.

foto: noviradio.hr

„Neka vide i mladi da nas ima i da će nas biti. Da će to vidjeti i radnici u Hrvatskoj, ali i poslodavci. Predrag može potvrditi da u ovih 30 godina nikada nije ostao bez svoje plaće, kao niti ostali radnici. Hvala im svima, samo zajedno smo mogli opstati u poslu, a nije uvijek lako bilo. Naši ljudi ne trebaju iseljavati, već ostati i raditi jer jako je teško dobiti majstora. Ne može se sve rješavati brzinskim uvozom radne snage. Ljude trebamo educirati, školovati, zanat je kičma svake države, pa i naše. Imamo vrhunske majstore, ali rad i majstorstvo propadaju. Moja poruka hrvatskim poslodavcima je da ulažu u ljude. Kad budu imali radnike kao što je naš Keko, imat će i rezultate, imat će sve. To može donijeti samo rad i iskustvo. Predrag je odličan radnik, neumoran, nema tog izazova na poslu kojega nećemo riješiti zajedno. Prošli smo i rat i poraće, koronu, bilo je izazova, ali pregurali smo svi zajedno. A BIM znači Bore, Ivan i Marko, to su moja dva sina. Zajedno s radnicima, naša je tvrtka jedna velika obitelj u kojoj guramo kroz dobro i zlo, nadam se da ćemo i dalje uspijevati. Dat ćemo sve od sebe“, rekao je Bore Perica koji je na kraju sve radnike počastio i zajedničkim ručkom.

Snažna poruka koju je Bore Perica poslao svim zaposlenicima i njihovim poslodavcima, poslužila je kao dobar primjer, a sam vlasnik izrazio je svoju želju u nadi da će se i ostali poslodavci na području Zadarske županije ugledati na njega, jer kako i sam kaže: “Nema uspješne tvrtke bez dobrih djelatnika niti dobrog djelatnika bez dobrog poslodavca.”