Početna SPORT Potvrđeno održavanje utrke Wings for Life World Run 2021.

Potvrđeno održavanje utrke Wings for Life World Run 2021.

RedBull Content Pool

Dobra vijest za sve ljubitelje Wings for Life World Run utrke! Osmo izdanje globalne humanitarne utrke sigurno će se održati sljedeće godine. Utrka će se održati 9. svibnja 2021., a prijave na službenoj stranici wingsforlifeworldrun.com su već otvorene. Isplati se što prije se prijaviti jer će prvih 10 000 prijavljenih trkača dobiti službenu majicu Wings for Life World Run.

Aplikacija povezuje trkače iz cijelog svijeta

„Iznimno nam je zadovoljstvo što možemo toliko vremena unaprijed potvrditi održavanje utrke Wings for Life World Run 2021.”, izjavio je Colin Jackson, sportski direktor utrke i britanski atletičar koji je osvojio olimpijsko zlato na 110 m s preponama.

Od 2015. godine trkači su mogli sudjelovati na utrci Wings for Life World Run putem aplikacije. Uz praćenje trkača u stvarnom vremenu, mjerenja udaljenosti i presretačkog vozila, aplikacija omogućuje i dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama, a tu je i zvučni zapis kojim želimo informirati trkače, zabaviti ih i motivirati dok sudjeluju na utrci.

Osim utrke putem aplikacije, budu li to uvjeti dozvoljavali trkači će se sljedeće godine imati mogućnost natjecati i na jednoj od 12 službenih lokacijadiljem svijeta. Svi prijavljeni na utrku uz aplikaciju, u slučaju održavanja zadarske utrke imat će opciju nadoplate za utrku na lokaciji. Odluku o tome hoće li se utrka u Zadru održati, organizatori će donijeti najkasnije u veljači.

Na globalnoj utrci svake je godine u svibnju sve veći i veći broj sudionika

Od 2014. godine sudionici utrke Wings for Life World Run svake godine u svibnju trče za one koji ne mogu. Startnina koju uplaćuju trkači i sudionici koji se natječu u invalidskim kolicima ide zakladi Wings for Life čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Broj sudionika je iz godine u godinu sve veći. Dosad je na utrci sudjelovalo 700 000 natjecatelja iz 195 zemalja, a zajedno su prevalili ukupno 7 milijuna kilometara. Za zakladu Wings for Life prikupljeno je gotovo 30 milijuna eura od startnina i donacija.

Prijavite se na Wings for Life World Run utrku koja će se održati 9. svibnja 2021. na stranici www.wingsforlifeworldrun.com