Početna SPORT Predstavljen najveći glazbeno sportski projekt u povijesti Zadra

Predstavljen najveći glazbeno sportski projekt u povijesti Zadra

Ako možemo reći da nam je korona išta dobroga donijela onda je to projekt „Zadar je najbolji Zadar je slavan“ koji je danas predstavljen zadarskoj javnosti. Radi se o zasigurno najvećem glazbeno sportskom projektu u povijesti Zadra, a možda i šire. Inicijativa je krenula od inicijatora projekta Muzeja zadarske košarke Krešimira Butića sve u cilju kako bi se ova legendarna navijačka pjesma spasila od zaborava, međutim projekt je prerastao u nešto puno više. Luka Modrić, Pino Gergia, Danijel Subašić, braća Fantela, Stojko Vranković, Petar Popović samo su neki od ukupno 43 legendarna zadarska sportaša koji će se pojaviti u maestralnom video spotu u režiji zadarskog majstora kamere Igora Gojića. Uz njih legendarne stihove pjesme, dobro poznate svima koji su bar jednom bili na utakmici Zadra, pjevat će 32 zadarskih pjevača i pjevačica.

Glavni protagonist priče, Krešimir Butić kaže kako je pjesma spoj emocije, identiteta i kulture:

„Složit ćete se da ako izgubimo te stvari postajemo samo ravna crta. O ideji sam razgovarao sa Igorom Jelenićem Totom i tako je došlo do suradnje s Tomom Peharom koji dobro zna svoj posao“, rekao je Butić.

Posao Pehara u cijeloj priči jest upravo glazbeni dio u kojem su mu u pomoć priskočili dvoje također poznatih Zadrana Rikardo Perković i Davor Pekota:

„Radi se o jednom potpuriju četiri prepoznatljive zadarske pjesme koje su postavljene u aranžmanu kroz 4 minute i 15 sekundi koliko će trajati pjesma i spot. Neću u ovom trenutku otkriti o kojim se imenima radi. Možemo samo reći da je jedan dio pjesme prepoznatljiva melodija našeg Tomislava Ivčića, a sve u miksu sa krilaticom ‘Zadar je najbolji, Zadar je slavan’ koja nas je vodila cijelo vrijeme“, pojasnio je Pehar.

Nije bilo lako okupiti sva poznata zadarska sportska imena, međutim upravo zaslugom najpoznatijeg zadarskog ugostitelja Erika Pavina oni su se odazvali i stali pred kameru Igora Goića.

Ovaj u potpunosti zadarski projekt svjetlo dana ugledat će u prosincu, a Muzej zadarske košarke u kojem će biti stalna postava također je pred realizacijom.