Početna KAZALIŠTE PREMIJERA U HNK ZADAR 29. prosinca na daske dolazi predstava “Klijent”

PREMIJERA U HNK ZADAR 29. prosinca na daske dolazi predstava “Klijent”

HNK Zadar 29. Prosinca donosi svoju prvu ovosezonsku premijeru. Riječ je o predstavi “Kredit” koja je rađena prema tekstu španjolskog pisca Jordia Galcerana.  Režiju potpisuje Nenni Delmestre koja je istaknula kako joj je bio užitak raditi u HNK Zadar I to s dva talentirana glumca koji nose glavne uloge- Davorom Jureškom I Alenom Liverićem:

 „U ovoj priči ne radi se o bankarskoj tematici toliko koliko se radi o odnosu između dva lika koji zapravo odmjeravaju svoje snage kroz ovu priču, koji jedan drugome mijenjaju situacije dominacije. Naravno početka koja kreće je ona iz pozicije bankara prema klijentu, no poslije se ta situacije posve promjeni“ istaknula je Delmestre.

„Kredit“je priča o klijentu kojemu je žurno potrebno dobiti novac od banke ali situacija se zakomplicira kada mu menadžer poslovnice odbije omogućiti kredit zbog toga što ne ispunjava uvjete kreditiranja. Suočen s nemogućnošću ispunjenja svoje želje klijent započinje s prijetnjama menadžeru i postepeno pretvara njegov život u pravu noćnu moru. Uvjerljivost i sigurnost s kojom mu se  klijent obraća, te poznavanje određenih intimnih situacija iz njegovog života, malo po malo dovodi do promjene odnosa i situacija dominiranja između dvaju muškaraca.

Bankara je utjelovio Liverić koji ističe kako je posebno uživao radeći na predstavi, a Davor Jureško inače nominiran  za medijsku nagradu Zlatni studio u kategoriji za najbolju mušku kazališnu ulogu posebno se na pres konferenciji zahvalio inspicijentu Mimiju zadarskom.

Karte su u prodaji od četvrtka 23. Prosinca