Početna CRNA KRONIKA Preminuo poznati zadarski gospodarstvenik Božo Jusup

Preminuo poznati zadarski gospodarstvenik Božo Jusup

izvor: t-portal

U Zagrebu je nakon kratke i teške bolesti u 83. godini života preminuo poznati zadarski gospodarstvenik Božo Jusup, dugogodišnji direktor i vlasnik Tankerkomerca. Osim Tankerkomerca, ove nekad snažne zadarske gospodarske perjanice, Jusup je bio na čelu i sestrinskih tvrtki Maritune, Donat boatsa i Moto-marina servis d.o.o.

Božo Jusup rođen je u Briševu 22. veljače 1937. godine. “U uspješnoj i plodonosnoj karijeri obavljao je funkciju dopredsjednika Udruge trgovine, Udruženja menadžera CROMA, član Udruge poslodavaca, član ISSA-e, bio je član Upravnog odbora NK Zadar i član Skupštine KK Zadar, član je Upravnog odbora HGLK u 4 mandata, a s Tankerkomercom osnivač-dioničar Croatia Airlinesa i član NO Croatia Airlinesa od osnivanja do danas. Njegovo se ime nalazi i u Zlatnoj knjizi najboljih hrvatskih poduzetnika i menadžera”, svojedobno je obrazložila HGK – Županijska komora Zadar dodjeljujući mu plaketu za životno djelo.

2013. godine, Jusup je posrnuli Tankerkomerc prodao najprije turskoj Dogus grupi a potom je 2018. tvrtka prešla pod okrilje obitelji umirovljenog generala Ivana Čermaka odnosno njegove firme Crodux derivati dva. Posljednjih se mjeseci Jusup zbog bolesti sasvim povukao iz gospodarskog života.