Početna CRNA KRONIKA Priveden 37 godišnjak: palio travu na Bilom Brigu, uhićen sa zanimljivim alatom.

Priveden 37 godišnjak: palio travu na Bilom Brigu, uhićen sa zanimljivim alatom.

         Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, priopćila je zadarska policija.

          Naime, 37-godišnjaka se sumnjiči da je u petak oko 18 sati u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, namjerno izazvao požar na otvorenom prostoru, kojom prilikom  je izgorjelo suho raslinje, suha trava te su djelomično nagorjela 3 stabla masline. Požar su ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja je izvršen očevid.

          Ubrzo nakon dojave, već u 18,20 sati policijski službenici su ga uhitili  u neposrednoj blizini požara te priveli u prostorije policije. Kod njega su pronađena dva upaljača, mala sjekira, džepni nožić, škare i drugi predmetni.

          Protiv 37-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a isto tako je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.