Početna KULTURA Program Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru u Noći muzeja

Program Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru u Noći muzeja

Ovogodišnja, 18. Noć muzeja, predstavlja se s temom – Muzeji su važni. Muzeji su, među ostalim, centri edukacije, centri razmjene utjecaja i ideja te centri istraživanja, inovacija i primjene najsuvremenijih tehnologija. Upravo na tragu takvih promišljanja nastala je ideja o realizaciji istraživačko-kreativnog projekta u Stalnoj izložbi crkvene umjetnosti u Zadru koji se temelji na uključivosti mlađe populacije, ali i šire javnosti, u rad naše ustanove, stvarajući je tako dostupnom, otvorenom svima, a posebno onima koji su zainteresirani za stjecanje novih spoznaja i informacija.

Zajednički projekt Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru  i Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru realizirat će se kroz interaktivnu radionicu i zanimljivo predavanje o povijesno značajnim liturgijskim predmetima koji se nalaze u stalnom postavu SICU-a (mentorstvo: Martina Perić, Ana Jordan Knežević). Radionica će se provoditi u više ciklusa, a zamisao je da njezin konačan cilj budu izrađeni radovi učenika  koji će se promovirati i kroz manju tematsku izložbu. Učenici će za izložbu osmisliti, vizualno oblikovati, pripremiti za tisak i otisnuti seriju plakata koji tematiziraju povijesnu i estetsku vrijednost eksponata koji su dio stalnog postava SICU-a.

Uz radionicu učenika srednjoškolskog uzrasta, Stalna izložba crkvene umjetnosti će za 18. Noć muzeja biti otvorena za sve zainteresirane posjetitelje od 18 do 21 h te će se postav moći razgledati uz stručno vodstvo.

Dobrodošli!