Početna KULTURA PROMCIJA KNJIGE U srijedu 6. ožujka predstavljanje knjige „Odnosi s javnošću...

PROMCIJA KNJIGE U srijedu 6. ožujka predstavljanje knjige „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“

U organizaciji Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću, u srijedu   6. ožujka 2024. godine s početkom  u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici u Zadru, Spoj s Odjelom za mlade (Stjepana Radića 11b) održat će se predstavljanje knjige „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ autora dr. sc. Drage Martinovića.

Knjigu „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ će predstaviti: Mario Aunedi Medek, predsjednik HUOJ-a, Jerko Trogrlić, komunikacijski stručnjak, prof. dr. sc. Dijana Gupta, FHN Univerziteta u Mostaru, Ivica Nevešćanin, voditelj dopisništva Slobodne Dalmacije u Zadru i doc. dr. sc. Drago Martinović, autor knjige.

Knjiga „Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave“ kroz 10 poglavlja i na 264 stranice obrađuje teme definiranja odnosa s javnošću i lokalne samouprave, ulogu i poslove službenika za odnose s javnošću u općinama i gradovima, kriznu komunikaciju u jedinicama lokalne samouprave, online medije, internu komunikaciju, strateško komuniciranje, odnose s medijima, medije i participativnu demokraciju u jedinicama lokalne samouprave, mrežne stranice i imidž grada. U knjizi su prikazani rezultati istraživanja o organiziranosti odnosa s javnošću u jedinicama lokalne samouprave, o korištenju tradicionalnih i online medija, te analizi službenih mrežnih stranica gradova u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U godini koja je pred nama, oblikovanje komunikacijskih strategija u lokalnoj sredini ključno je za uspjeh u političkoj sferi. Knjiga koja će biti predstavljena  daje uvide praktičnog rada u  području odnosa s javnošću i lokalne samouprave. Knjiga sadrži i studije slučaja, odnosno autorova iskustva iz rada u jedinici lokalne samouprave na mjestu savjetnika za odnose s javnošću.