Početna GLAZBA Prvi koncert s Igorom Drvenkarom: Novo poglavlje Parnog Valjka oduševilo zadarsku publiku

Prvi koncert s Igorom Drvenkarom: Novo poglavlje Parnog Valjka oduševilo zadarsku publiku

Koncertom pred prepunim zadarskim klubom Arsenal, Parni Valjak je i uživo predstavio svoje novo poglavlje, u kojem im se u sastavu pridružuje Igor Drvenkar. Nakon što su novom autorskom pjesmom “Moja glava, moja pravila” potvrdili nastavak aktivnosti, bend je ove subote, 6. svibnja, u Zadru održao prvi ovogodišnji koncert, čime su započeli i najavljenu klupsku turneju.

Dobro večer prijatelji. S razlogom smo odabrali da prvi koncert bez našeg Akija imamo upravo u Zadru, jer smo ovdje uvijek imali prijateljsku atmosferu” riječi su kojima se Husein Hasanefendić Hus obratio publici i emotivno istaknuo: “Znate priču, život ide dalje. Aki će uvijek biti tu u nama i s nama. U Igoru smo pronašli čovjeka koji nam je pomogao da nastavimo sanjati i putovati. Prvi put je tu s nama na pozornici, i očekujemo večeras i vašu podršku. Hvala vam na tome” zaključio je, uz glasan pljesak i podršku publike, što je pratilo svaku izvedbu tijekom čitavog koncerta.

Nekad sam bio tu s vama u publici, a sada sam ovdje na pozornici. Nastojat ću uživati, a vas ću zamoliti da mi pomognete u tome” nadovezao se Igor Drvenkar, priznavši kasnije i kako mu je koncert proletio u sekundi. “Probili smo led i čitav nastup mi je bio pravi užitak. Ogromna mi je čast stati na pozornicu uz ovakav bend”, istaknuo je.

Koncertnu večer su otvorili pjesmama “Ljubav” i “Suzama se vatre ne gase” i time započeli dvoiposatnu svirku, tijekom koje su izveli gotovo trideset pjesama i još jednom sa svojom međugeneracijskom publikom uživo podijelili svoje svevremenske klasike, poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me”, “Zastave”, “Nakon svih ovih godina”… Standardni dio koncerta završili su energičnim izvedbama pjesama “Lutka za bal” i “Ugasi me”, a zatim se uz glasne povike publike ponovno vratili na pozornicu te koncert priveli kraju s “U prolazu” i “Sve još miriše na nju”.

Bez svirke gubimo svoj smisao” često su isticali kroz protekli period, a svoju energiju i srž djelovanja još su jednom pokazali s mjesta gdje se najugodnije osjećaju, na pozornici ispred svoje publike. S pomno odabranim repertoarom kojeg su s Igorom Drvenkarom detaljno uvježbavali u proteklim mjesecima, Parni Valjak je sinoć u zadarskom Arsenalu i u koncertnom obliku predstavio svoje novo poglavlje. Publika je to srdačno prihvatila, a upravo je to podrška koju članovi benda ističu kao najvažniju. Nakon Zadra, Parni Valjak proljetnu turneju i prve ovogodišnje koncerte nastavlja u riječkom Pogonu kulture (10. svibnja), ljubljanskoj Cvetličarni (26. svibnja) i mariborskom ŠTUK-u (27. svibnja). Ulaznice za sve koncerte su dostupne putem sustava Eventim. Do kraja godine slijedi  još koncertnih datuma, koje će redovito objavljivati putem svojih Facebook i Instagram stranica