Početna VIJESTI PU ZADARSKA Zbog izazivanja prometne nesreće, policija sankcionirala 72-godišnjeg vozača i 46-godišnju...

PU ZADARSKA Zbog izazivanja prometne nesreće, policija sankcionirala 72-godišnjeg vozača i 46-godišnju vozačicu  

Jučer, 13. rujna oko 21.30 sati u Zadru u Ulici Miroslava Krleže 72-godišnji hrvatski državljanin upravljao je automobilom riječkih registarskih oznaka kolnikom navedene ulice te je izgubio nadzor nad upravljačem uslijed čega automobilom udara u više parkiranih automobila koje oštećuje.

Daljnjim postupanjem policijskih službenika Postaje prometne policije Zadar kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 1,98  promila, te je smješten u prostorije policije od otrežnjenja. 

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom, protiv vozača se podnosi optužni prijedlog.

Nadalje, policijski službenici će tijekom današnjeg dana na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru,zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prepratiti 46-godišnju hrvatsku državljanku koja je jučer, 13. rujna u 16.10 sati u Kožinu izazvala prometnu nesreću.

Naime, dolaskom do raskrižja ulica Kožinska cesta i Istočni put, vozačica je zbog neprilagođene brzine izgubila kontrolu nad upravljačem te udarila u rubnik, a potom i u metalnu konstrukciju i betonski zid uz kolnik.

 Liječnička pomoć pružena joj je u zadarskoj bolnici gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Policijski službenici su joj ponudili testiranje na prisutnost alkohola i droge u organizmu, što je 46-godišnjakinja odbila te je uhićena i dovedena u prostorije policije.