Početna VIJESTI RAZGOVOR Gradonačelnik Biograda za Novi o radovima na izgradnji nove tržnice i...

RAZGOVOR Gradonačelnik Biograda za Novi o radovima na izgradnji nove tržnice i ribarnice

U tijeku su radovi na projektu izgradnje nove tržnice i nove ribarnice u Biogradu na Moru,  koji bi u novom ruhu trebali zasjati na ljeto.

Projekt je ukupne vrijednosti nešto više od 1,7 milijuna eura od kojih 800 tisuća eura europskog novca za izgradnju ribarnice, a ostatak iznosa osigurao je Grad Biograd na Moru za izgradnju tržnice. No, kako nam je rekao gradonačelnik Ivan Knez, troškovi će na kraju najvjerojatnije porasti za preko 260 tisuća eura.

„Grubi građevinski radovi na tržnici su pri kraju. Ostaje nam postavljanje krova nad cijelom površinom tržnice. Ulaz tržnice bit će otvoren prema zapadu. U tijeku su i pregovori s vlasnikom jednog zatvorenog prostora u sklopu tržnice da se našim prodavačicama i prodavačima, odnosni OPG-ovcima omogući da preko zime ipak budu u zatvorenom. Riječ je o jednoj zgradi koja još nema uporabnu dozvolu niti je etažirana, tako da u budućnosti imamo namjeru kupiti taj prostor“, rekao je Knez za Novi radio.

Sam početak radova na tržnici bio je usporen zbog pronalaska neeksplodirane granate iz Domovinskog rata, ali i zbog razine mora koja se podigla. Naime, biogradska tržnica sagrađena je nasipavanjem mora:

„Što se tiče granate, sve je dobro završilo. Najvjerojatnije je pri obnovi nakon rata radnik zatrpao rupu i ne primjetivši da je u njoj granata. S druge strane morali smo zbog podizanja mora izvršiti dodatne radove na podlozi same tržnice.“

Sama ribarnica će se izmjestiti i biti će postavljena prema istoku, a na mjestu gdje se trenutno nalazi bit će slobodan prolaz. Nova ribarnica bit će moderna, kako kaže Knez, „prema svim standardima Europske unije“.

„Nova tržnica i nova ribarnica su nešto što grad Biograd na Moru i njegovi građani zaslužuju“, zaključuje gradonačelnik Knez.