Početna VIJESTI RTINA Pijana vozačica (36) vrijeđala policajce te im pokušala pobjeći

RTINA Pijana vozačica (36) vrijeđala policajce te im pokušala pobjeći

FOTO: noviradio.hr

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 278 vozila i vozača, a poduzeli su 125 represivnih mjera:

  • alkotestirana su 164 vozača, od kojih je 10 bilo pod utjecajem alkohola
  • 25 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
  • 4 vozača nisu koristila sigurnosni pojas 
  • 5 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom  
  • 2 vozača prije stjecanje prava na upravljanje
  • 55 vozača nije poštivalo prometni znak
  • 2 vozača koja su upravljala vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 13 vozača i 2 vozila. U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima su jedna osoba teže i jedna osoba lakše ozlijeđene.

Izdvajamo. . .

U petak, 29. travnja u 23.30 sati na kolniku Ulice Matije Gupca u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, uočili su zaustavljeno vozilo Audi zadarskih registarskih oznaka s uključenim motorom, a u kojem se za upravljačem nalazio 44-godišnji vozač, državljanin Italije. Ispitivanjem prisutnosti alkohola, kod vozača je utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg, nakon čega je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 29. travnja u 17.55 sati u Rtini, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 36-godišnju vozačicu koja je upravljala osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, pod vidnim utjecajem alkohola. Vozačica je odbila test na alkohol i droge te se pokušala udaljiti s mjesta događaja, pri tom vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile dovedena u prostorije policije.  Nakon  provedenog kriminalističkog istraživanja,  36-godišnja vozačica je prepraćena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti, te najavljujemo kako će policija i tijekom narednih dana nastaviti s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu.