Početna CRNA KRONIKA Sankcionirani zbog prometnih prekršaja te izazivanja nesreća s materijalnom štetom

Sankcionirani zbog prometnih prekršaja te izazivanja nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Jučer ujutro u Sv. Petru policijski službenici Policijske postaje Biograd su zaustavili 46-godišnjakinju dok je upravljala automobilom bez registarskih oznaka, za koje je isteklo važenje prometne dozvole i osiguranja, poradi čega je prekršajno sankcionirana.

Nadalje, sankcionirana su i dvojica vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, odnosno odbijanja ponuđenog alkotestiranja te izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom.

Naime, jučer poslijepodne oko 14 sati u Zadru, u Foši na dijelu između Perivoja Vladimira Nazora i Perivoja kraljice Jelene Madijevke, 26-godišnjak je upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka te  je ulaskom u zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika, a u nastavku nekontroliranog kretanja udario u dva parkirana automobila, od kojih jedan automobil potom dijelom udara u kameno betonski zid dok drugim dijelom oštećuje kantu za smeće te aparat za izdavanje parkirnih karata, koji u padu oštećuje  još jedno parkirano vozilo.

Daljnjim postupanjem, kod vozača, koji nije koristio sigurnosni pojas,  utvrđena je koncentracija alkohola od 0,97 promila, poradi čega je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prometnih prekršaja,

U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba nije bilo, kao ni u prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Ugljanu oko 20 sati, kada je u 66-godišnji vozač u Kalima upravljajući osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, prilikom izlaska iz oštrog zavoja izgubio nadzor nad vozilom te sletio van kolnika.

Na mjesto događaja je obavljen policijski očevid, a 66-godišnji vozač je odbio ponuđeni test na prisutnost opojnih sredstava, poradi čega je smješten u prostorije policije te će uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja tijekom dana biti prepraćen na nadležni sud.

Na kraju, i ovom prilikom vozače pozivamo da se pridržavaju prometnih propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na pješački prijelaz, da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, da koriste sigurnosne pojaseve kao i na pridržavanje drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće.