Početna VIJESTI SDP PROTIV ELEKTRONSKE SJEDNICE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE “Želi se iskoristiti prilika za lov...

SDP PROTIV ELEKTRONSKE SJEDNICE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE “Želi se iskoristiti prilika za lov u mutnom”

Idućeg tjedna održat će se sjednica Županijske skupštine u elektronskom obliku, a vijećnici SDP-a protive se takvom načinu održavanja sjednice. “Ne vidimo razlog da se nakon popuštanja mjera, mi i dalje nalazimo u elektronskom obliku. Iako je tu više od 40 ljudi, da postoji volja skupština bi se bez problema mogla organizirati u nekom drugom prostoru u kojem bi vijećnici uživo sudjelovali”, istaknula je predsjednica županijske organizacije SDP-a, Renata Sabljar Dračevac na konferenciji za novinare.

Dodaje kako će na elektronskoj sjednici ipak sudjelovati i slati mailove jer drugog načina, u ovom trenutku, nema. Sabljar Dračevac pritom se posebno osvrnula na prijedlog odluke o davanju suglasnosti Srednjoj školi Biograd za kupnju poslovne zgrade u zoni Bučine. “Riječ je o potpuno neprilagođenom prostoru za obrazovnu ustanovu koja se kupuje po cijeni od prije krize i to od privatne firme”, ističe Sabljar Dračevac:

“Oni žele kupiti zgradu koja košta 4,6 milijuna kuna, građena je kao uredski prostor te u nju planiraju staviti obrazovnu ustanovu. Zgrada je smještena u komunalno-servisnoj zoni iako je prostornim planom radnije predviđeno zemljište pored stare škole”, kaže Sabljar Dračevac i dodaje kako je nedopustivo da se novac građana baca na ovakav način. “Sporna zgrada je već pet godina na tržištu, a unatoč padu cijena nekretnina, kupuje se taj objekt koji uopće ne odgovara potrebama i to od privatne firme po cijeni od prije krize prouzročene koronavirusom”, kaže Sabljar Dračevac.