Početna ZABAVA SF – WEEK (4.-6. SVIBNJA 2022) Danas su u multimedijalnoj dvorani Kneževe...

SF – WEEK (4.-6. SVIBNJA 2022) Danas su u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače na programu tri zanimljiva predavanja te pojekcija filma

Odjel za anglistiku u suradnji s Kneževom palačom, Kino Zonom Zadar, Kazalištem lutaka i Studentskim zborom organizira 10. po redu SF Week na kojem sudjeluju studenti i profesori sa Sveučilišta u Zadru.

Ovogodišnji program je započeo 4. svibnja u Kneževoj palači u 18:00 otvorenjem izložbe ilustracija Branimira Čakića iz njegovoga fantasy romana Divovi i Bunari. Izložba se može razgledati do sutra, 6. svibnja, u 20:00h.

Nakon otvaranja izložbe, slijedio je razgovor s Marijanom Šiškom, autorom romana Orao i zvijezde koji je nagrađen nagradom zagrebačkog društva Sfera za najbolji roman u 2021. godini.

Program se nastavlja danas, 5. svibnja, u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače. Program započinje u 18:00 s tri predavanja: Anja Glavinić – Rasa, monstruoznost i natprirodno u Candymanu; Nikolina Vranić – Strah od spoznaje – Kozmički horor u videoigri Soma; Antonia Vodan – The Jetsons: Američki retrofuturizam. U suradnji s Kino Zonom Zadar, u 19:30 u Kazalištu lutaka organiziramo projekciju Romerovog filma Night of the Living Dead iz 1968., nakon čega slijedi okrugli stol.

Posljednji dan, 6. svibnja, program započinje 18:00 u multimedijalnoj dvorani Kneževe palače te se sastoji od pet predavanja: Stella Ferenčić – Midnight Mass – Drugačiji pogled na kršćanstvo i vampirizam; Patricia Jurišić – Jeziva djeca – Američka i španjolska horor kinematografija; Mario Županović – Španjolski majstori horora – Balaguero i Plaza; Zlatko Bukač – Ruinizacija urbanog u Everybody’s Gone to the Rapture; Emilia Musap – Villanelle – Ubojica sa stilom.