Početna VIJESTI SIGURNOST U TURIZMU Održane preventivne aktivnosti u Turističkom naselju Zaton

SIGURNOST U TURIZMU Održane preventivne aktivnosti u Turističkom naselju Zaton

Preventivne aktivnosti iz lokalnog projekta “Sigurnost u turizmu Zadarske županija” održane su danas u Turističkom naselju Zaton. Marin Salopek, policijski službenik službe prevencije Ravnateljstva policije istaknuo je kako je na plaži i šetnici održana preventivna akcija informiranja turista o samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali žrtve imovinskog kriminaliteta:

“Također, upozorili smo turiste da ne ostavljaju djecu u vozilima bez nadzora jer u zadnje vrijeme nam se događaju trendovi da roditelji ostave djecu u vozilu, a nisu svjesni da već nakon 15 minuta može nastupiti neka od štetnih posljedica za dijete”, kaže Salopek.

Održana je i radionica o osvješćivanju djelatnika u turizmu o kriminalitetu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece na turističkim lokacijama. “Po tom pitanju stanje je povoljno, brojke su male, ali da bi tako ostalo potrebno je preventivno djelovati”, kaže Salopek.

Već devet godina PU Zadarska u suradnji sa Zadarskom županijom I TZ Zadarske županija provodi projekt “Sigurnost u turizmu”.

Frane Skoblar, voditelj marketinga u Turisthotelu kaže kako je sigurnost preduvjet bilo kakve gospodarske djelatnosti, a osobito u turizmu:

“Mi u Turisthotelu prepoznajemo već dugi niz godina tako da pomoću suradnje naše interne zaštitarske službe i MUP-a konstantno svake godine radimo na informiranju naših gostiju ali i djelatnika. Na taj način radimo na prevenciji kako bi našim gostima osigurali što bezbrižniji boravak u našem resortu”, kaže Skoblar.