Početna VIJESTI ŠIME ERLIĆ PREDSTAVIO PODUZETNICIMA NOVU FINANCIJSKU OMOTNICU – EU osigurala velika sredstva...

ŠIME ERLIĆ PREDSTAVIO PODUZETNICIMA NOVU FINANCIJSKU OMOTNICU – EU osigurala velika sredstva – zaposlite nove ljude, digitalizirajte tvrtku ili uložite u novu opremu!

U HGK Zadar danas je održana prezentacija „Mogućnosti poslovne zajednice za korištenje sredstava iz Višegodišnje financijske omotnice 2021- 2027“ koju je zadarskim poduzetnicima predstavio državni tajnik Ministarstva EU fondova Šime Erilić. Riječ je o sredstvima koje iz EU mogu povući poduzetnici kako bi digitalizirali, „ozelenili“ svoje poduzetništvo ili pak nabavili novu opremu, zaposlili nove radnike i proširili svoje poslovanje, istaknuo je Erlić.

Kad se fondovi usmjeravaju prema tvrtkama, to je najbolji povrat na uloženo zato što su tvrtke te koje dobro povlače sredstva i koje stvaraju dodatnu vrijednost, zapošljavaju nove ljude, brže rastu i razvijaju se. To automatski ima pozitivan učinak na rast BDP-a. Zato je smjer djelovanja da se u ovoj novoj omotnici što više sredstava posveti upravo njima, naravno potrebni su reformski zahvati u kontekstu samih tih tvrtki. Sad se staklo spominje zelena tranzicija i energetska neovisnost“, istaknuo je Erlić.

Nova Višegodišnja omotnica koju mogu koristiti poduzetnici i više je nego izdašna.

25 milijardi eura, to je ukupno. Do 2030. ćemo ta sredstva trošiti. Prije smo imali 10,7 milijardi eura sad imamo 25. Kad pričao samo o ovom današnjem dijelu, riječ je o 13 milijardi kuna koje idu direktno za poduzetnike. Ukratko nikad više sredstava stoji poduzetnicima na raspolaganju samo ih trebaju uzeti“, naglasio je Erlić.

Sredstva će se dodjeljivati od sljedeće godine a na poduzetnicima je da ove godine naprave dobre poslovne planove i dobre projekte