Početna VIJESTI SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Enio Meštrović: U buduće ćemo bojkotirati ...

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Enio Meštrović: U buduće ćemo bojkotirati svaki vaš projekt dok ne ispoštujete sve amandmane! Dukić: Svi amandmani su uvršteni u proračun iako su štetni!

12. sjednica Gradskog vijeća počela je kao i obično burnim aktualnim satom na kojem nije manjkalo prozivanja, ali i teških riječi. Vijećnik Enio Meštrović istaknuo je ispred kluba svoje Neovisne liste kako više neće podržati niti jedan projekt koji dolazi iz Gradske uprave, a razlog je ne provođenje izglasanih amandmana na prošlom proračunu:

„U buduće ćemo kao što je bio Tehnički školski centar, bojkotirati i skidati s dnevnog reda svaki vaš  projekt, do proračuna dok ne ispoštujete sve  amandmane koje ste potpisali. Ako ne znate kako ćete, dajte ostavke zato što ne znate, a ako ne želite dajte ostavku zato što ne poštujete Gradsko vijeće. Mi ćemo sudjelovati do proračuna i bit ćemo na aktualnom satu gdje priča svako nešto i  gdje vi to čujete i idemo dalje“ kazao je Meštrović.

Gradonačelnik Branko Dukić pojasnio mu je kako su svi njihovi amandmani  prihvaćeni i uključeni u proračun iako su nerealni i štetni:

„Vi ne poštujete niti jednu proceduru gradskog vijeća niti razumijete što je proračun Grada Zadra. Usvojen je svaki vaš amandman i oni su u proračunu i provode se. Vi sada nemate pojima koji su to amandmani izglasani i koji su stavljeni u proračun. Ono što se dogodilo tada na kraju vijeća kad je predsjednik ( predsjednik vijeća Marko Vučetić op.a) zavapio „E sad idemo izglasati sve i jedan amandman“ , ali izglasali ste sve i jedan amandman na štetu proračuna“, kazao je Dukić.