Početna VIJESTI SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE SDP-ov Mrčela upitao župana Longina: Kako su vam...

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE SDP-ov Mrčela upitao župana Longina: Kako su vam troškovi u godinu dana u ŽUC-u porasli za 300 %?

foto: zoom screenshot

Posljednja sjednica Županijske skupštine prije lokalnih izbora održana je ponovno putem zoom aplikacije, što je dio oporbe prihvatio s negodovanjem, no ostatku županijskih vijećnika to nije smetalo. Iako aktualni sat na skupštini zna trajati puno više od određenih 60 minuta, on je danas bio riješen u manje od pola sata. Za zapitati se da li je vijećnicima nepoznanica zoom aplikacija pa su se izgubili u njoj ili je pak činjenica da su lokalni izbori blizu presudila manjku zainteresiranosti vijećnika. No bilo kako bilo, čak dva pitanja, vijećnika Željka Šoše i Stipe Bjeliša bila su usmjerena prema kupnji linearnog akceleratora, pa je Šoša predložio da se vijećnici odreknu jedne vijećničke naknade za kupnju tog aparata. Upitao je i Župana Božidara Longina hoće li županija izdvojiti kakva sredstva za kupnju. Bjeliša je zanimalo isto pitanje

Longin ističe kako podržava svaku akciju koja je usmjerena ka kupnji linearnog akceleratora te poručuje:

Od šest, uglavnom nemaštovitih pitanja na aktualnom satu, izdvajamo i ono SDP-ovog Nino Mrčela koji se osvrnuo na financije u ŽUC-u, posebno za ugovore vezane za zimsku službu gdje su izdavanja iz godine u godinu sve veća i veća, a zimske prilike odnosno neprilike su svake godine iste:

Longin mu je obećao kako će sve odgovore vezane uz ŽUC dobiti pismenim putem. Recimo kako je Akcija mladih bojkotirala i ovu zoom sjednicu, no prije samog početka vijećnica Marjana Botić poslala je medijima, ali i županu pitanja vezana uz sanaciju  neusklađenog odlagališta Diklo, prodaju većinskog vlasništva teretne luke Gaženica u rujnu 2013. godine tvrtki u vlasništvu slovenskog taksiste Daniela Robnika, te pitanje  što je Zadarska županija učinila kako bi se na njenom području ukinula manipulacija poticajima. Recimo i kako ova posljednja sjednica županijske skupštine na dnevnom redu ima 34 točke dnevnog reda.