Početna ZABAVA Šokantna psihološka krimi horor drama ”Bennyjev video” u Kino Zoni

Šokantna psihološka krimi horor drama ”Bennyjev video” u Kino Zoni

Iz vela misterije i užasnih događaja koji su pogodili aktere malog njemačkog sela viđenih u fantastičnoj ”Bijeloj vrpci”, u petak 17. svibnja nastavljamo s ciklusom velikog Michaela Hanekea kad na program Kino Zone stiže jedan od njegovih ranijih radova, šokantna psihološka krimi horor drama, ”Bennyjev video”! 

Benny je tinejdžer iz bogate obitelji. Roditelji ga uglavnom prepuštaju samom sebi, a emocionalnu zamjenu pronalazi u svijetu video filmova. Postupno, a da ljudi oko njega to ne primjećuju, njegove vrijednosti i osjećaj za stvarnost počinju se mijenjati. Upoznaje djevojku otprilike svojih godina i vodi je sa sobom jednog vikenda. Stan je prazan – roditelji su mu otišli na selo. Ono što počinje kao sramežljiva ljubavna priča završava katastrofom: život obitelji nikada više ne može biti isti…

Nakon zapaženog kino debija ”Sedmi kontinent”, Michael Haneke je za sljedeći projekt izabrao silovitu kritiku efekta televizijskog nasilja, ali i triler koji kazuje kako se zlo zna na neviđene načine može ušuljati u nečije živote koji se naizgled čine sigurnim, mirnim i banalnim.

”Bennyjev video” je jedno provokativno i posve direktno ostvarenje koje vas nipošto neće ostaviti ravnodušnim, a Hanekea je s lakoćom uvrstilo među najzapaženije nove redatelje svjetskog glasa. Poseban dojam je u filmu ostavio i mladi Arno Frisch u jezivoj i proganjajućoj ulozi naslovnog dječaka Bennyja, a kritika je itekako prepoznala autorsku snagu Hanekea te mu je dodijelila FIPRESCI nagradu na Europskim filmskim nagradama.

”Bennyjev video” gledamo u petak, 17. svibnja s početkom od 18h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače nakon koje slijedi i filmska analiza koju vodi filmski entuzijast, redatelj, snimatelj i montažer, Erik Lončar! Ulaznice po posebnoj cijeni od 3 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.