Početna SPORT Split na Višnjiku bolji od Zadra! Koliko je još kredita ostalo Veljku...

Split na Višnjiku bolji od Zadra! Koliko je još kredita ostalo Veljku Mršiću?

Foto: Šime Zelić

Košarkaši Zadra upisali su i četvrti poraz u natjecanju ABA lige, a treći na domaćem terenu. Nakon Mornara i Krke bodovima se u Krešinom domu osladila i momčad Splita koja je slavila rezultatom 72:66. Ako zvono za uzbunu nekome još nije bilo upaljeno – sada jest. Jer nije samo stvar poraza, stvar je katastrofalnog stanja i igre momčadi. 

Današnju utakmicu je, barem što se navijača Zadra tiče, bolje previše ne prepričavati. Ulazak u utakmicu – nikakav. Split je već u prvoj četvrtini imao +13, 13:26. Na 15:28 Zadar je napravio 13:0 za izjednačenje, ali na poluvremenu je opet gubio, 34:39.

Pred kraj treće uspjela je momčad Veljka Mršića jedini put i povesti (49:47), ali ne zadugo. Vrlo brzo je ponovno potonula na -9, 50:59, uoči posljednjih deset minuta igre. Bilo je tu još ponešto borbe i poneki tračak nade, ali realno, Split je kontrolirao cijelu utakmicu i posve zasluženo pobijedio.

Sa 66 postignutih poena na domaćem terenu teško je nešto više očekivati. Ako za to Zadar ima tri Amerikanca u sastavu, a jednoga još uvijek na plaći s neraskinutim ugovorom, onda se netko mora zapitati kako i zašto je do toga došlo. Iako nije pristojno u nekog upirati prstom, činjenica je kako je momčad prvenstveno slagao Mršić koji bi trebao snositi najveću odgovornost. Koliko je još kredita ostalo treneru Zadra pokazat će naredni period, a posljednju riječ imat će Nadzorni odbor.

Marko Luković bio je najefikasniji igrač Splita sa 18 koševa, dok je kod Zadra najorecizniji bio Dominic Gilbert s 13 ubačaja.

Split je tako ostvario drugu pobjedu, sada je na omjeru 2-3. Zadar je na 1-4, a u idućem kolu očekuje ga gostovanje u Beogradu kod Partizana.