Početna SPORT STIŽE SPLIT Zadranke love posljednji vlak za ostanak u Premijer ligi

STIŽE SPLIT Zadranke love posljednji vlak za ostanak u Premijer ligi

Foto: Nenad Opačić/ ŠC Višnjik

Košarkašice Zadra sutra hvataju svoj posljednji vlak, štoviše, zadnji vagon u kompoziciji koji bi ih eventualno mogao ostaviti u Premijer ligi iduće sezone. U goste im u pretposljednjem, 9. kolu Lige za ostanak dolazi Split koji im je ujedno i izravni konkurent u toj nemiloj borbi za ostanak.

Zadar se u ovom trenutku nalazi na zadnjem mjestu ljestvice bez pobjede, dok je Split tek jednu poziciju iznad s dvije pobjede i sedam poraza.

Tri su uvjeta koja bi se trebala poklopiti kako bi Zadranke u konačnici preskočile Split i prepustile mu fenjer, dok bi ekipa s Višnjika u tom slučaju išla u dodatno razigravanje s poraženom ekipom finalne utakmice doigravanja Prve lige.

Prvi uvjet je sutrašnja pobjeda protiv Splita i to sa više od 13 poena razlike. Kao drugi uvjet nameće se i slavlje Zadranki u zadnjem kolu na gostovanju kod Plamena u Požegi, a treći bi bio domaći poraz Splita u zadnjem dvoboju sezone protiv FSV-a.

Svaki drugi scenarij značio bi oproštaj košarkašica Zadra od nastupa u najvišem razredu domaće ženske košarke u kojem bez prekida nastupaju posljednjih 14 sezona.

Utakmica Zadra i Splita igra se u dvorani 3 ŠC Višnjik u subotu s početkom u 18 sati.