Početna HRVATSKA STOŽER U 14 SATI: 77 NOVOOBOLJELIH; Ministar Beroš: “Hrvatski zdravstveni sustav se...

STOŽER U 14 SATI: 77 NOVOOBOLJELIH; Ministar Beroš: “Hrvatski zdravstveni sustav se vraća u normalu!”

„U posljednjih 24 sata bilježimo novih 77 novooboljelih i potvrđenih bolesnika od COVIDA – 19. To je brojka koja je ista kao i prethodni dan i ukazuje kako nema značajnijeg povećanja novooboljelih bolesnika što indirektno ukazuje da su naše mjere učinkovite“, izvijestio je u 14 sati na redovitoj sjednici Stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

“Ukupno imamo 867 bolesnika, testirano je 7015 ljudi. Oporavljenih u ovom trenutku imamo 67. Na respiratoru su 32 bolesnika, 5 novih”, dodao je Beroš. Preminulih i dalje imamo 6, nema novih smrtnih slučajeva.

“Nakon inicijalnog zdravstvenog šoka koji je zadesio zdravstveni sustav, nakon izbijanja ove epidemije, zatim hitnog i promptnog preustroja na nove uvijete te nakon potresa, hrvatski zdravstveni sustav se polako vraća u normalu. Život ne smije stati i on zasigurno neće stati”, rekao je Beroš.

Krunoslav Capak izvijestio je o provedenoj analizi nakon potresa. “Trend novooboljelih pokazuje blagi uzlazni trend no prva analiza kaže da nema povećanog broja slučajeva zaraze u Zagrebu kao posljedica potresa”, kazao je Capak.

“Što se tiče kršenja samoizolacije, utvrđeno je 970 slučajeva, a bilo je preko 3000 prijava”, izvijestio je ministar Davor Božinović.