Početna HRVATSKA STRANE PATROLE U SLUŽBI SEZONE Mađari najviše traže pomoć zbog – parkinga!

STRANE PATROLE U SLUŽBI SEZONE Mađari najviše traže pomoć zbog – parkinga!

foto-novi-radio

I ove će godine strani policijski službenici iz nekoliko europskih zemalja dati svoj doprinos sigurnosti tijekom turističke sezone na području Zadarske županije. Na našim će ulicama biti kontinuirano tijekom dva ljetna mjeseca a pomoć i podršku pružat će im domaći kolege.

Austrijski policijski službenik Andre Cegur, mađarska policajka Maria Gajdos te Poljak Mikolaj Wawruszczak predstavljeni su danas na Forumu u društvu svojih hrvatskih kolega dok će im se slovenski policijski službenik Franc Krančić pridružiti sredinom srpnja. Od 2006. godine, otkako je ova suradnja pokrenuta, baš na inicijativu zadarske policije, izazov patroliranja jadranskim gradovima ali i čari ljeta osjetilo je ukupno 805 policijskih sudionika iz 19 zemalja.

“Njihov cilj i zadaća je u suradnji s našim policijskim službenicima pružiti pomoć turistima koji se nalaze u našoj županiji i na taj način osigurati bolji stupanj sigurnosti, kako našim građanima tako i posjetiteljima”, kazao je voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša.

Mađarska policijska službenica Maria Gajdos u Hrvatskoj je drugi put, a najviše joj se sviđa – more!

Mađarskoj policijskoj službenici Mariji Gajdos ovo je već druga zadarska avantura. Njena je dužnost, kaže, biti na dispoziciji svojim sugrađanima putem dežurnog mobitela 24 sata na dan: „Prošle godine pružali smo puno informacija Mađarima i drugim turistima. Imamo službeni policijski broj na koji nas oni mogu kontaktirati non-stop. Ako trebaju pomoć mogu me nazvati u bilo koje doba dana i noći, ja sam tu da im pružim informacije, savjete i rješavam njihove probleme. A uglavnom zovu zbog parkinga i prometnih nesreća“, otkriva Gajdoš kojoj se u Zadru najviše sviđa, a što drugo nego – more!

Marija je inače, poput ostalih kolega, testirana na korona virus odmah prvog dana po dolasku, a virusa se kaže, nimalo ne boji.