Početna VIJESTI STRUČNI SKUP “SLATKI DIJABETES” Trebamo osigurati odgovarajuću ugostiteljsku ponudu za ciljane skupine

STRUČNI SKUP “SLATKI DIJABETES” Trebamo osigurati odgovarajuću ugostiteljsku ponudu za ciljane skupine

Kako prepoznati učenika s dijabetesom, postupak pružanja prve pomoći pri hipo i hiper glikemiji, zamjenski šećeri u slastičarstvu – o tome je danas bilo riječi na skupu stručnih učitelja slastičarstva na području Hrvatske pod nazivom “Slatki dijabetes”, održanom u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi. Kristina Lončar, stručna učiteljica slastičarstva i međužupanijska voditeljica stručnog vijeća za slastičarstvo za Jadran ističe kako dijabetes ne mora biti prepreka za uživanje u slasticama:

Bitno je da počnemo u planove uvrštavati ciljane skupine – poput dijabetičara. Nažalost, ljudi imaju sve više problema sa zdravljem no to ne znači da ti ljudi ne mogu otići u restoran i nešto pojesti. Potrebno je osigurati odgovarajuću ugostitljsku ponudu kao i dijetetske slastice”, ističe Lončar.