Početna VIJESTI „SUBOTOM NA PIJACI“ U BENKOVCU

„SUBOTOM NA PIJACI“ U BENKOVCU

U subotu 06. kolovoza 2022. u vremenu od 8:00 -10:00 sati na gradskoj tržnici u Benkovcu održat će se šesti po redu događaj pod nazivom SUBOTOM na PIJACI. Pozivamo sve zainteresirane građane, turiste, prolaznike na ugodno druženje u jutarnjim satima s kreativnim izlagačima.

Posjetitelji će moći razgledati i kupiti proizvode proizvedene na okolnim OPG-ovima poput rešta češnjaka, kapule, meda, sira kozjeg i kravljeg i ostalih proizvoda, te proizvoda proizvedenih u staklarskom i keramičarskom obrtu i ostalih proizvoda  od raznih materija i namjena proizvedenih u kućnoj  radinosti.

Ova događanja u organizaciji komunalnog poduzeća „Benković“ uz potporu Grada Benkovca, Turističke zajednice „Ravni kotari“, te Udruženja obrtnika Benkovac imaju za cilj pored mjesta za trgovanje učiniti gradsku tržnicu mjestom susreta ljudi, upoznavanja s onim što njihovi sumještani svojim kreativnim idejama stvaraju i tako doprinose obogaćivanju ponude u našem gradu.   

SUBOTOM na PIJACI održava se od ožujka 2022., za sada jednom mjesečno sa ciljem da se potaknu mali proizvođači poljoprivrednih proizvoda – OPG, mali obrtnici i svi ostali koji nešto proizvode na prezentaciju svojih proizvoda i usluga u svrhu raznolikosti i poboljšavanja postojeće ponude.

Do sada je, u pet događaja, sudjelovalo barem jednom: 11 OPG-ova, 4 obrta, 1 kućna radinost, 2 Udruge i 4 hobija, ukupno 22 sudionika.

Ovaj događaj je ujedno i društveni događaj gdje se ljudi susreću, razmjenjuju informacije, druže i tako doprinose stvaranju zajednice i širenju dobrog raspoloženja.