Početna SPORT Svečanim otvaranjem započela još jedna sezona Futsal liga osnovnih škola Zadarske županije

Svečanim otvaranjem započela još jedna sezona Futsal liga osnovnih škola Zadarske županije

Početnim udarcem koji je na centru igrališta sportske dvorane Osnovne škole u Sukošanu izveo župan Zadarske županije Božidar Longin, jutros je startala nova sezona Futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake. Natjecanje je to koje organizira Županijski savez školskog športa, a odvija pod pokroviteljstvom zadarske Županije.

– Kad sam postao župan rekao sam kako ćemo dati maksimalan napor i sredstva upravo za ove kategorije uzrasta, ne samo u futsalu već u svim sportovima i vidi se kako iz godine u godinu sve skupa raste. Zbog toga postižemo odlične rezultate i na nacionalnom polju pa tako imamo dvije godine zaredom prvake u košarci ali i ostalim sportovima i to je izvanredno. Svaki dan slušamo kako su nam djeca pretila i da se previše bave mobitelom, ali evo ovo je prilika da se druže i stječu radne navike i da ne govorimo o prijateljstvima i uspomenama koje će im ostati. Nema riječi hvale za ovakve stvari i dokle god sam župan sigurno je da ću iznaći sredstva da se djeca natječu sve više i da populariziramo sport i na ovaj način – kazao je Božidar Longin, župan Zadarske županije.

U ovosezonskoj Futsal ligi sudjelovat će oko 400 natjecatelja raspoređenih u 32 ekipe što je ujedno čini i najmasovnijim natjecanjem u sustavu školskog sporta na području naše županije.

– Kreće nam i peto izdanje Futsal lige u novom formatu. Veseli nas podatak da je ovogodišnja Futsal liga po broju djece koja u njoj sudjeluju najbrojnija dosada. U njoj više-manje sudjeluju sve škole, a svim sudionicima od strane zadarske Županije su pokriveni svi troškovi. U sve sportove, odnosno školska natjecanja, uključeno je preko tisuću djece što je jedan pokazatelj kako idemo u pravom smjeru i kako su natjecanja odlično prihvaćena i od strane voditelja, djece ali i svih onih koji su na neki način uključeni u projekt – kaže Frane Kardum, koordinator natjecanja pri Županijskom savezu školskog športa Zadarske županije.

Svrha ovog projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je, naravno, kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade za sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

– Počinjemo s natjecanjem u futsalu, najmasovnijim i najzahtjevnijim natjecanjem u koje su uključene 32 škole, a koje se pokazalo vrlo uspješnim. Mi kao organizatori smo jako sretni što možemo djeci omogućiti puno više natjecanja i utakmica i bili bi još sretniji da je moguće organizacijski sprovesti ovakva natjecanja u svim sportovima. Međutim, to je i materijalno i fizički nemoguće. Mi smo jako velika županija i puno sredstava nam odlazi na prijevoz naših učenika na sva natjecanja i to je jako zahtjevno. Nadam se kako će u budućnosti također biti volje i od nas i od strane Županije da proširimo i organiziramo ovakve lige i u drugim sportovima – zaključio je Branimir Perinčić, predsjednik Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije.