Početna VIJESTI Švicarski veleposlanik oduševljen Zadrom; iskazao zanimanje za teme održivog turizma i kulturne...

Švicarski veleposlanik oduševljen Zadrom; iskazao zanimanje za teme održivog turizma i kulturne suradnje

Župan Božidar Longin sa suradnicima, pročelnicima Danielom Segarićem i Antom Sjaušem, u Domu Zadarske županije primio je u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije Nj. E. Ursa Hammera u pratnji počasne konzulice Elisabeth Tomić.

Župan je goste upoznao s gospodarskim potencijalima Zadarske županije, a naglasak je osobito stavio na dobru prometnu povezanost, istaknuvši značaj kvalitetne cestovne i lučke infrastrukture za razvoj šireg područja. Ujedno je kao ključne projekte za budućnost najavio proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar i razvoj željezničke infrastrukture. Također, osvrnuo se i na najjaču gospodarsku granu – turizam, naglasivši potrebu usmjeravanja njegova razvoja prema održivosti s ciljem unapređivanja, ali i mišlju o budućnosti u kojoj je potrebno sačuvati čisti okoliš i baštinu za nove generacije. Osim kulturnih i prirodnih ljepota kojima obiluje, Zadarska županija svoju prepoznatljivost u turizmu planira brendirati i kroz eno-gastro ponudu, najavio je župan Longin. 

Veleposlanik Hammer nije skrivao svoje oduševljenje toplom dobrodošlicom te je zahvalio na svim informacijama koje je dobio. U svom obilasku gradova diljem Hrvatske, Zadar je istaknuo kao biser te osobito pokazavši interes za temu održivog turizma i kulturne suradnje, kao i mogućnost predstavljanja Zadarske županije u Švicarskoj.

Svoj posjet Zadru veleposlanik je nastavio sudjelovanjem na 2. Svjetskom kongresu sportskog turizma koji se održava u Punta Skali.