Početna FILM SVJETSKA KINO PREMIJERA „Kino Zona“ donosi premijeru domaćeg dokumentarnog filma „Nun of...

SVJETSKA KINO PREMIJERA „Kino Zona“ donosi premijeru domaćeg dokumentarnog filma „Nun of Your Business“

Srijedu 04. studenog obavezno rezervirajte za kino jer vas u ‘Kino Zoni’ očekuje nešto sasvim novo i ekskluzivno. Ekipa iz Kino Zone je za vas pripremila ni manje ni više već pravu svjetsku kino premijeru domaćeg  dokumentarnog filma ”Nun of Your Business”!

Dvije mlade časne sestre upoznaju se tijekom katoličkog okupljanja i zaljube se. Prostori koje su nekoć smatrale utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja neočekivano su zemaljski. Razočarane Crkvom i zlostavljanjem u njoj donose najtežu odluku – napustiti samostan.

Nakon kratkometražne adaptacije stripa ”Odlazak” svjetski poznatog hrvatskog autora Igora Kordeja, redateljica Ivana Marinić Kragić nam se vraća s dugometražnim dokumentarno-igranim prvijencem ”Nun of Your Business” koji kazuje istinitu i intrigantnu priču o dvije časne sestre koje se zaljube tijekom zajedničkog boravka u samostanu, njihovoj borbi s mržnjom i nerazumijevanjem i odvažnom odlukom koja im je zauvijek promijenila živote. Film je svoju svjetsku premijeru imao nedavno na ‘ZagrebDoxu’ gdje je uz hvalospjeve kritike u konačnici zasluženo osvojio i vrijednu nagradu publike.

Poslije projekcije održat će se razgovor s redateljicom filma Ivanom Marinić Kragić, odnosno, glumicom Maruškom Aras. Razgovor moderira Mario Županović.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) sat vremena prije početka projekcije.