Početna CRNA KRONIKA TAKO ZBORI ŠEF: „Ja sam Anton Dražina, načelnik PU Zadarske i poručujem...

TAKO ZBORI ŠEF: „Ja sam Anton Dražina, načelnik PU Zadarske i poručujem građanima Ostanite doma!“

Anton Dražina
Foto: Novi radio

“Unutar prethodna 24 sata zabilježeno je jedno jedino kršenje mjere samoizolacije. Bila su i tri zaticanja i upozorenja osobama zbog okupljanja i zadržavanja uglavnom ispred lokalnih trgovina mješovitom robom. S kontrolnih punktova vraćeno je 67 osoba zbog neposjedovanja valjane propusnice“, izvijestio je načelnik PU Zadarske Anton Dražina.

Unutar PU Zadarske petero je zaposlenika pod mjerom samoizolacije od toga četiri policijska službenika i jedan namještenik, odgovorio je Dražina na novinarsko pitanje o stanju zaraze unutar policijskog kadra.

A na pitanje koje je novinarima stiglo iz redova nezadovoljne otočanke koja nije mogla kupiti kartu za trajekt na otok Molat premda on administrativno pripada gradu Zadru, Dražina je odgovorio da će provjeriti sve okolnosti događaja. „Mislim da za takvu situaciju nije bilo osnove da policijski službenik zapriječi kupovinu karte i tako postupi“, ali ispitat ćemo do kraja dana okolnosti”, poručio je Dražina.

Zvučan odgovor Dražina je dao na pitanje znaju li policijski službenici kako treba postupati prema građanima koji se okupljaju suprotno odluci stožera odnosno jesu li policajci dobili striktne upute o mjerama koje im stoje na raspolaganju.

„Znaju kako trebaju postupati, ali ja sam Anton Dražina, načelnik policijske uprave i kažem Ostanite doma!“, policijski je odriješit i nedvosmislen bio šef zadarskih policajaca.