Početna VIJESTI „TEATAR U KUĆI“ „Petkom od 20 sati“ – gledajte predstave HNK Zadar...

„TEATAR U KUĆI“ „Petkom od 20 sati“ – gledajte predstave HNK Zadar preko You tube-a!

HNK Zadar uljepšat će građanima trenutke u izolaciji. PETKOM U 20:00 H- emitirat će svoje ponajbolje predstave putem youtube kanala HNK Zadar, a linkove će postaviti na svojoj facebook stranici.

Ovog petka, 27. ožujka u povodu Svjetskog dana kazališta prikazuju tako nagrađenu i jednu od najizvođenijih predstava HNK Zadar – „Ostavljam te“ u režiji Matjaža Latina za koju je dramska prvakinja Jasna Ančić 2017. godine nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavi. U predstavi igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Ćićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski.

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u predstavi koja je istovremeno dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna i govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ”Ostavljam te!”. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

Matjažu Latinu, režija predstave ”Ostavljam te” je bila prva suradnja s HNK Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište još i televizija te film, režija i gluma.