Početna SPORT TENISKI MEGASPEKTAKL NA VIŠNJIKU U lipnju dolazi svjetski teniski broj 1, Novak...

TENISKI MEGASPEKTAKL NA VIŠNJIKU U lipnju dolazi svjetski teniski broj 1, Novak Đoković!

foto: ŠC Višnjik

U Zadar je stigla potvrda – Novak Đoković, teniski broj jedan u svijetu, igrat će u lipnju ove godine na Višnjiku!Najljepša razglednica za početak ljetne turističke sezone u Hrvatskoj! Neki od najboljih tenisača svijeta igrat će na seriji turnira od 13. lipnja do 5. srpnja, a jedan od gradova domaćina bit će Zadar, potvrđeno je u petak.

Organizator turnira je prvoplasirani tenisač svijeta Novak Đoković, koji je okupio neke od vodećih igrača današnjice, među kojima su i hrvatski tenisači.Prvi turnir bit će odigran na igralištima TC Novak u Beogradu 13. i 14. lipnja, vikend potom je u zadarskom Višnjiku (20. i 21. lipnja), a potom seli u Crnu Goru (27. i 28. lipnja), te Banja Luku (3. i 4. srpnja).Među ostalima, sudjelovanje su, na barem jednom od natjecanja, osim pokretača inicijative Novaka Đokovića potvrdili vodeći hrvatski tenisači, predvođeni Bornom Ćorićem i Marinom Čilićem, zatim Austrijanac Dominik Thiem, Bugarin Grigor Dimitrov…Radi se o humanitarnom natjecanju, s kojeg će, među ostalim, prihod biti usmjeren programima za razvoj i obrazovanje djece, a u sportskom smislu bit će odlična prilika za mečeve na najvišoj razini u vrijeme dok je stanka u službenim natjecanjima zbog korona virusa. Igrat će se po skupinama, pa će svaki tenisač imati dva meča u subotu, te jedan u nedjelju, kada će na rasporedu biti finale između dvojice najboljih.

– Na teniskom kompleksu u sklopu ŠC-a Višnjik, koji je nedavno dobio tri sjajna terena s betonskom podlogom, održat će se jedan od turnira u sklopu humanitarne turneje pod nazivom Adria Tour. Turneja će se održati u nizu gradova među kojima je i Zadar. To je za nas u ŠC-u Višnjik i za Grad Zadar veoma velika stvar. Počašćeni smo što ćemo 20 i 21. lipnja biti domaćin tom turniru na kojemu će, eto, uz svjetsku tenisku zvijezdu Novaka Đokovića igrati i drugi etablirani tenisači iz svjetskoga vrha. Ujedno, to domaćinstvo je i potvrda da su Grad Zadar, Hrvatski teniski savez, Središnji državni ured za šport i ŠC Višnjik projektom teniskoga kompleksa – na kojem projektu još treba poraditi – na izvrsnom putu da Zadar postane i trajno ostane značajno odredište u teniskom miljeu – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

U organizaciji zadarskoga turnira aktivno mjesto imat će i TK Zadar 08.

– Dolazak Novaka Đokovića bit će nedvojbeno snažni poticaj popularizaciji i širenju teniske igre. Mi smo već i ovim pripremama na kojima su Borna Ćorić, Matija Pecotić, Borna Gojo i Nino Serdarušić, dio hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu, učvrstili Višnjik i Zadar kao nezaobilazno mjesto za brojne aktivnosti i sadržaje – govori Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08.